שפעת: 5 תוספי התזונה הכי טובים לטיפול בשפעת [שימו לב למספר 1]

החורף בפתח ואיתו מגיעה גם שפעת וההצטננות. במקום לסבול ממחלות החורף המציקות והלא נעימות האלה, עדיף להקדים תרופה למכה ולחזק את מערכת החיסון שלכם כדי שתוכלו לעבור את החורף בשלום.

קצרים בזמן? הנה 3 המובחרים:

פורמולה צמחית וחזקה לחיזוק המערכת החיסונית, שמסייעת במניעה של שפעת, הצטטנות וחום.
אבץ של NOW Foods אבץ איכותי
תוסף מעולה של חברה גדולה ומוכרת. מגיע עם כמות גדולה של כמוסות בכל אריזה, ותמורה מעולה למחיר.
ויטמין C של Doctor's Best ויטמין C מעולה
תוסף הויטמין C הכי טוב שאנחנו מכירים, עם כמות ביקורות חיוביות גדולה במיוחד.

זה נכון שבעתיים בימי הקורונה כשכל שיעול או התעטשות מקפיצים ומבהילים את האנשים מסביבכם. אנשים רבים מוכנים לעשות הכל כדי להישאר בריאים בימי החורף ולא להיתקע בבית עם חום ושיעול: הם בולעים כדורים, שותים שייקים לניקוי רעלים, לועסים במרץ טבליות של ויטמין C ומתפללים שכל זה יעבוד והם לא יהיו חולים.

אבל שאלת מיליון הדולר היא האם כל האמצעים האלה בכלל עובדים ומספקים את הסחורה או שמדובר בעבודה בעיניים שלא מביאה כל תועלת ממשית? וחשוב יותר: האם הם יעילים יותר מפעולות פשוטות כמו אכילה נכונה, שינה טובה, שטיפת הידיים לעתים קרובות והימנעות מעישון?

במהלך חודשי הסתיו והחורף השפעת וההצטננות קופצות לביקור והסיכון לחלות בהן מזנק. יכול להיות שזה לא ממש נעים להודות בכך, אבל צריך להסתכל למציאות בעיניים: אנחנו מוקפים באינספור יצורים לא נחמדים כמו חיידקים, נגיפים וטפילים שאורבים לנו בכל פינה ולא מרחמים על אף אחד.

הגוף עושה את כל מה שהוא יכול כדי להגן על עצמו מהפולשים האלה ולהדוף אותם בהצלחה. מדובר בתהליך מורכב ומסובך שמסתמך על מגוון רחב של גורמים והיבטים. בנוסף לשיטות הידועות והבדוקות לחיזוק מערכת החיסון כמו פעילות גופנית סדורה ותזונה בריאה, על מדפי החנויות תמצאו כמה תוספי תזונה שיעזרו לחזק את מערכת החיסון שלכם ולהרחיק את מחלות החורף השכיחות.

5 התוספים הכי טובים להקלה על שפעת

תוספי תזונה שונים מונחים בתוך כפות מעץ

צמחי המרפא ותוספי התזונה האלה התפרסמו בסגולות הרפואיות המרשימות שלהם והם יעזרו לכם להתגבר על מגוון רחב של מחלות ותסמינים שונים, ולא רק בהקלת ומניעת צינון ושפעת. הם יעשו רק טוב לבריאות שלכם ולכן אם אינכם מרגישים טוב ולא נמצאים במיטבכם, תוכלו להתחיל להשתמש בתוספים האלה ולנצל לטובתכם את מגוון היתרונות הבריאותיים שלהם.

פלו-קל

מאושר בתקן GMP של משרד הבריאות
פורמולה עוצמתית לחיזוק המערכת החיסונית ומניעה של שפעת. עוזרת עם חום, הצטננות, חולשה כללית ועוד. תוסף מעולה שנועד למנוע שפעת, או מצבים דמויי שפעת מסוגים שונים.

אבץ

תוסף אבץ של NOW Foods
תוסף אבץ סולפאט נוזלי זה מינרל חיוני למאבק בצינון ובשפעת, לטיפול במחלות כרוניות שונות, לשמירה על תפקוד תקין ובריא של הגוף ולמניעת מחלות עתידיות. אבץ מצטיין בחיסול וירוסים וחיידקים. ההתקפות והפלישות הבלתי פוסקות של נגיפים, חיידקים וזיהומים אחרים מרוקנות את מאגרי האבץ בגוף.

כמעט כל אחד סובל ממחסור באבץ. אם מדובר בחוסר חמור במינרל החיוני הזה שמקטין את מאגר האבץ בכבד לרמה מסוכנת, מערכת החיסון לא מסוגלת לתפקד בצורה תקינה ועלולות להתפתח שלל מחלות אוטואימוניות שנגרמות מזיהומים נגיפיים שונים. האבץ עוזר לתאי מערכת החיסון בכבד להדוף בקלות כל פלישה מסוכנת של חלקיקים לא ידידותיים שמנסים להסתנן לכבד, כולל נגיפי צינון ושפעת.

ויטמין C

ויטמין C של Doctor's Best
תוסף ויטמין C שמצטיין בספיגה טובה ויעילה יותר בגוף לא רק מועיל במאבק בשפעת ובהתקררות, אלא גם מחזק את מערכת החיסון כולה, בדגש על החיילים הקרביים של מערכת החיסון שמתמחים בחיסול נגיפים, חיידקים, פטריות, נבגי עובש וזיהומים אחרים שמנסים להחליש ולערער את מערכת החיסון לאורך כל השנה.

החוזק והעמידות של מערכת החיסון תלויים בצורה ישירה בתדירות שבה אתם חוטפים צינון ושפעת ובחומרה שלהם. ויטמין C מאיץ את התחדשות תאי הדם הלבנים ומפחית את זמן ההחלמה וההתאוששות משפעת וצינון.

ויטמין B12

תוסף B12 של Jarrow Formulas
אני מדבר על גרסת האדנוסילקובלמין ומתילקובלמין. מדובר בצורה הטובה והיעילה ביותר של ויטמין B12 לטיפול במחלות כרוניות והקלה על תסמיני צינון ושפעת. הסוג הזה של ויטמין B12 מגן על מערכת העצבים ובלוטות יותרת הכליה (אדרנל) מהנזקים שנגרמים על ידי קדחות, נגיפי שפעת ופתוגנים אחרים.

חשוב לדעת שכיום רוב האנשים סובלים ממחסור בויטמין B12. גם אם תוצאות בדיקת הדם שלכם מראות על רמות תקינות של ויטמין B12, זה לא בהכרח אומר שהגוף שלכם מצליח להשתמש בו לצרכים שלו.

ייתכן שהוא אינו נספג באזורים מסוימים בגוף כמו מערכת העצבים המרכזית, הכבד או איברים אחרים שמתקשים לתפקד עקב מחסור משמעותי בויטמין B12 מהסוג הנדרש לתפקודם התקין.

זה עלול להוביל להתפתחות בעיות בריאותיות שונות או להחמיר את התסמינים של מחלות קיימות. למחסור בויטמין B12 עלולות להיות השלכות הרסניות וחמורות על הבריאות שלכם. הויטמין החיוני הזה לוקח חלק פעיל בעשרות אלפי תהליכים ותפקודים יומיומיים חשובים בגוף ולכן כל חוסר שלו עלול לגרום לבעיות רציניות.

כורכומין

תוסף של NOW Foods
מדובר במרכיב פעיל של הכורכום שמפחית דלקות הנגרמות על ידי פולשים מסוכנים כמו נגיפי שפעת או זיהומים אחרים שחדרו לגוף. בנוסף לכך, הוא יעיל בשיכוך והרגעת כאבים ועושה עבודה נפלאה בריפוי צינון, שפעת, שיעול, גודש ליחתי, כאבי גרון ו/או בעיות בסינוסים.

כשאנחנו מנסים לנהל חיי שגרה בצל הקורונה, הדבר האחרון שאנחנו צריכים על הראש זה להתמודד עם התפרצות של שפעת. אתם מודאגים מהחורף המתקרב ושוברים את הראש איך להישאר בריאים ולהתחמק מהשפעת העונתית? אולי אינכם בטוחים האם אתם סובלים משפעת או סתם הצטננות? אולי אתם רוצים לדעת יותר על החיסון נגד שפעת ולהבין פעם אחת ולתמיד מי צריך לקבל אותו?

במדריך האולטימטיבי שלנו תמצאו תשובות לכל השאלות הבוערות האלה ותלמדו את כל מה שצריך לדעת על מחלות החורף הנפוצות. אז הגיע הזמן לשים את הממחטות בצד ולצאת לדרך!

סוגים שונים של שפעת

אינפלואנזה, הידועה בתור "שפעת" מטרידה אותנו כל חורף. מדובר בכמה וירוסים (נגיפים) שונים שיכולים לגרום לשפעת בקרב בני אדם. נגיף השפעת מסווג לשלושה סוגים עיקריים – A, B, או C שנקבעים על פי דרגת החומרה של המחלה (שפעת מסוג A היא הקשה ביותר ושפעת מסוג C היא הקלה ביותר). הוירוסים האלה עוברים שינויים ומוטציות, מה שגורם להתפשטות זנים חדשים של שפעת מדי שנה.

שפעת מתפרצת בעיקר בעונת החורף באזורים בעלי אקלים ממוזג. באזורים המתאפיינים באקלים טרופי התחלואה בשפעת מתרחשת בכל עונות השנה.

תסמיני שפעת

קבוצה של אנשים עם מסיכות על הפנים עם הבעות שונות

לעתים קרובות אנשים בכלל לא מבינים שהם סובלים משפעת. איך זה יכול להיות? הם פשוט לא מפתחים את כל התסמינים האופיינים לשפעת שמזוהים עם המחלה הזאת כמו נזלת בלתי פוסקת וכאבי גרון שמזכירים צינון קשה. בשונה ממה שמקובל ונהוג לחשוב, לא כל תסמיני השפעת דומים לתסמינים של צינון רגיל והם יכולים להיות קשים וחמורים יחסית ולהשפיע על כל הגוף.

אז איך לזהות שפעת ולא לבלבל אותה עם התקררות רגילה? אחד מההבדלים העיקריים בין שתי מחלות החורף השכיחות הוא שהשפעת יכולה להתפרץ באופן הרבה יותר פתאומי ולא צפוי לעומת צינון שמתפתח באופן הדרגתי. שפעת יכולה להכות בעוצמה, לגרום לכם להרגיש מאוד לא טוב ולהגיע עד לנקודה שבה תתקשו בתפקוד היומיומי שלכם או אפילו לרתק אתכם למיטה.

אם נדבקתם בשפעת, רוב הסיכויים שתסבלו מחום גבוה, צמרמורות וכאבי שרירים ומפרקים. בנוסף לכך, אתם עלולים לחוות את התסמינים הבאים:

  • עייפות וחולשה
  • שיעול יבש
  • כאבי גרון
  • כאבי ראש
  • בעיות שינה
  • אובדן תיאבון
  • שלשול
  • כאבי בטן
  • בחילות והקאות

חיסון נגד שפעת

אילוסטרציה של חיסון שפעת

רוב האנשים הבריאים יתמודדו בקלות עם שפעת והיא אמורה לחלוף תוך שבוע. עם זאת, אנשים מסוימים נמצאים בסיכון מוגבר לסבול מסיבוכים של שפעת. בגדול, האוכלוסיות הבאות צריכות להתחסן נגד שפעת:

  • אנשים מעל גיל 65
  • נשים הרות
  • ילדים ומבוגרים שסובלים מבעיות בריאותיות אחרות
  • ילדים ומבוגרים בעלי מערכת חיסונית חלשה

אם אינכם בטוחים האם כדאי לקבל חיסון נגד שפעת, תתייעצו עם הרופא או הרוקח שלכם.

אם סבלתם מתגובה אלרגית קשה לחיסון כנגד שפעת, מומלץ לא להתחסן פעם נוספת.

אם אתם משתייכים לאחת מקבוצות הסיכון שהזכרנו, חיסון נגד שפעת יבטיח שגם אם תיבדקו במחלה היא לא תגרום לסיבוכים רציניים יותר כמו דלקת ריאות או זיהום בבית החזה.

כשמדובר במבוגרים, החיסון נגד שפעת מתבצע בדרך כלל באמצעות זריקה. לעומת זאת, אצל ילדים החיסון ניתן באמצעות תרסיס לאף.

באופן כללי, העיתוי הטוב ביותר לקבל חיסון נגד שפעת הוא באוקטובר או בתחילת נובמבר. התזמון הזה מגביר את יעילות החיסון בעונת החורף הקרובה. אבל אם מסיבה כלשהיא לא הצלחתם לקבל את החיסון בסתיו, זה ממש לא אומר שאתם לא יכולים לקבל אותו מאוחר יותר בחודשי החורף.

גם אם כבר חליתם בשפעת בחורף, זה לא אמור למנוע מכם להתחסן לאחר מכן. קיימים כמה זנים שונים של שפעת והחיסון יגן עליכם מזנים חדשים שהגוף שלכם עדיין לא הספיק לפתח נוגדנים אליהם.

נגיפי השפעת עוברים שינויים ומוטציות מדי שנה. זה אומר שכל שנה מפותח חיסון חדש שמיועד להילחם בזני השפעת שעל פי הערכת החוקרים ומומחי הבריאות עומדים לתקוף בעונת החורף הקרובה. זה אומר שצריך לקבל את החיסון כל שנה ושהחיסון שקיבלתם בשנה שעברה לא מבטיח הגנה מלאה בעונת השפעת הנוכחית.

מדובר באמצעי ההגנה הטוב והיעיל ביותר משפעת. גם אם חיסון נגד שפעת לא מונע לחלוטין הידבקות במחלה, ברוב המקרים היא תעבור בצורה פחות קשה וללא סיבוכים משמעותיים.

טיפול בשפעת

כשכבר נדבקתם בשפעת, אין שום דרך לרפא אותה. כל מה שתוכלו לעשות זה לקחת תכשירים שונים שיקלו על תסמיני המחלה, להרבות בשתיית מים כדי למנוע התייבשות ולהקפיד על מנוחה ושינה מספקת. מהסיבה הזאת, אנשים שנמצאים בסיכון מוגבר לסבול מסיבוכים של שפעת צריכים להתחסן.

חשוב שתזכרו ששפעת זאת מחלה נגיפית שנגרמת על ידי וירוס, ולכן אנטיביוטיקה חסרת תועלת מולה.

עומד לרשותכם מגוון רחב של תכשירים לטיפול בשפעת שתוכלו לרכוש בבתי המרקחת ללא צורך במרשם מהרופא או להזמין באינטרנט.

אם אתם חושבים שנדבקתם בשפעת, אל תרוצו מיד לרופא כדי לא להפיץ את המחלה ולהדביק אנשים אחרים. אם אתם נמצאים באחת מקבוצות הסיכון העיקריות (בני 65 ומעלה, נשים בהיריון, אנשים עם בעיות רפואיות, מחלות רקע או מערכת חיסונית חלשה), תפנו לרופא המטפל שלכם. במקום לבקר במרפאה, תוכלו להתייעץ איתו באופן טלפוני. תוכלו להתייעץ גם עם רוקח בנוגע לתרופות מומלצות לטיפול בשפעת.

במקום לדאוג ולהתרוצץ, הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות זה להישאר בבית ולנוח. תשנו כמה שיותר. תתכרבלו על המיטה, תתכסו בשמיכה רכה נעימה ותשתו כמות גדולה של מים כדי לא להתייבש.

אתם יכולים לקחת פרצטמול ואיבופרופן כדי לטפל בחום גבוה, צמרמורות וכאבים שמטרידים אתכם, רק תקפידו לא לקחת איבופרופן על בטן ריקה. אל תקחו כמה תרופות שונות נגד שפעת כמו איבופרופן או פרצטמול במקביל, כי רוב התרופות לטיפול בשפעת מכילות את המרכיבים האלה.

שימו לב שפעת היא מחלה נגיפית מדבקת מאוד שעלולה לעבור בקלות לאנשים אחרים במהלך 5 הימים הראשונים לאחר שהיא התפרצה. לכן עדיף ללכת על בטוח ולשמור על מרחק מאנשים אחרים. במקום לבקר אצל הרופא, עדיף להתייעץ איתו בטלפון.

אל תתעצלו לשטוף ידיים היטב ולהתעטש לתוך טישו. אל תשכחו לזרוק לפח את הממחטות והמגבונים שהשתמשתם בהם לעתים קרובות, כי נגיף השפעת יכול לשרוד עד 24 שעות מחוץ לגוף והדבר האחרון שאתם רוצים זה להשאיר עקבות שלו בכל מקום.

מי נמצא בסיכון מוגבר לסבול מסיבוכים של שפעת?

עם תחילת עונת השפעת בכל חורף, ארגון הבריאות העולמי ממליץ בתוקף לאוכלוסיות מסוימות לקבל חיסון נגד המחלה. הקבוצות שנמצאות בסיכון מוגבר כוללות בין השאר:

  • נשים הרות
  • אנשים שסובלים ממחלות לב או ריאה כרוניות, הפרעות בחילוף החומרים ובתפקוד הכליות, מחלות כבד כרוניות, הפרעות נוירולוגיות כרוניות או ליקויים בתפקוד מערכת החיסון
  • אנשים בגיל 65 ומעלה
  • אנשים שנמצאים במוסד סגור כמו בית אבות, מרכז לחולים סיעודיים וכו’
  • ילדים בגיל 6-59 חודשים
  • צוותים רפואיים ועובדים המטפלים בקשישים, חולים סיעודיים ונכים

איך להגן על עצמי מהידבקות בשפעת?

הדרך הטובה ביותר למנוע הידבקות בשפעת או להפחית את הסיכון לסיכונים אפשריים הקשורים אליה היא לקבל חיסון נגד שפעת. מעבר להתחסנות, ישנם כמה אמצעי הגנה וזהירות אישיים שחשוב לשים אליהם לב. הם כוללים בין השאר:

  • להקפיד לשטוף את הידיים באופן קבוע ולייבש אותן היטב
  • לשמור על היגיינה אישית נאותה (לכסות את הפה או האף הזמן שיעול והתעטשות, להקפיד להשתמש בממחטות נייר ולזרוק אותן לפח לעיתים קרובות)
  • להימנע ממגע עם אנשים אחרים כשאתם מרגישים לא טוב, סובלים מחום גבוה או מפתחים תסמינים של שפעת
  • להימנע ממגע קרוב עם אנשים חולים
  • להימנע מלגעת בעיניים, באף או בפה

סיבוכי שפעת

אצל רוב האנשים, השפעת חולפת מעצמה מבלי לגרום לסיבוכים. אז נכון שהיא יכולה להציק לכם ולהרגיש כמו סוף העולם, אבל בדרך כלל מערכת החיסון של אדם בריא מתגברת בלי בעיה על הנגיף הזה תוך שבוע פחות או יותר.

אבל שפעת יכולה לגרום למספר סיבוכים קשים בקרב אוכלוסיות מסוימות, כמו אנשים בגיל הזהב, נשים הרות וילדים ומבוגרים שסובלים מבעיות בריאותיות או בעלי מערכת חיסונית חלשה. שפעת יכולה להפוך לסיכון בריאותי משמעותי עבור הקבוצות האלה ולגרום לסיבוכים חמורים כמו דלקת ריאות או זיהום בבית החזה. חיסון נגד שפעת מצמצם את הסיכון להתפתחות הסיבוכים האלה.

מתי לגשת למיון?

אם אתם מרגישים כאבים בחזה, סובלים מקשיי נשימה, או פולטים דם בזמן השיעול, אתם צריכים לפנות למיון או להתקשר למד"א.

אם אתם מודאגים מהמצב הבריאותי שלכם וחוששים שאתם סובלים משפעת או בעיה בריאותית אחרת, תתייעצו עם גורם רפואי שיעזור לאבחן את מצבכם ולהתאים טיפול יעיל המותאם לנסיבות ולצרכים האישיים שלכם.

תשובות לשאלות נפוצות

בחור עם המון סימני שאלה מסביב לראש

מה זאת שפעת?

שפעת עונתית זאת מחלה נגיפית מדבקת בדרכי הנשימה שנגרמת על ידי וירוס השפעת. לא מדובר בצינון רגיל וחשוב להבדיל בין שתי הבעיות הבריאותיות האלה. שפעת מתאפיינת בהתפרצות פתאומית של חום גבוה, שיעול (בדרך כלל יבש), כאבי ראש, כאבים בשרירים ובמפרקים, חולשה והרגשה כללית רעה, כאבי גרון ואף מנוזל. עלול להתפתח שיעול כבד וחמור הנמשך במשך שבועיים ומעלה. לא ניתן לטפל בשפעת בעזרת אנטיביוטיקה. ניתן לטפל במקרים חמורים של שפעת בתרופות אנטי-נגיפיות תחת מעקב צמוד של רופא. אמצעי ההגנה הטוב והיעיל ביותר מפני הידבקות בשפעת הוא חיסון.

האם שפעת יכולה להיות מסוכנת?

רוב האנשים מתאוששים ומחלימים מחום גבוה ותסמינים אחרים של שפעת תוך שבוע אחד בלבד בלי לפנות לטיפול רפואי. אבל, זה לא אומר שצריך להקל בה ראש כי שפעת יכולה להפוך למסוכנת ואף קטלנית במקרים מסוימים, במיוחד כשמדובר באנשים בני 65 ומעלה, ילדים קטנים, נשים בהיריון או אנשים שסובלים ממחלות כרוניות. מדי שנה אנשים שמשתייכים לקבוצות הסיכון האלה מתים משפעת. לפי אומדני ארגון הבריאות העולמי, עד ל-650 אלף איש מתים מסיבוכי שפעת מדי שנה, כשקרוב ל-72 אלף ממקרי המוות האלה מתרחשים באירופה.

מתי אדם שחלה בשפעת צריך לפנות לרופא?

שפעת זאת אף פעם לא חוויה כיפית ומהנה ללא כל קשר לסוג הנגיף שתקף אתכם, אבל בדרך כלל מדובר בבעיה בריאותית קלה שחולפת במהירות. אנשים שמפתחים תסמינים כמו שיעול, נזלת, כאבי גרון, כאבי ראש או חום צריכים לנוח בבית. הם יכולים לקפוץ לבית המרקחת כדי לקנות משככי כאבים ותרופות להפחתת גודש וליחה. אנשים שסובלים מתסמינים חריגים או חמורים ונמצאים בקבוצת הסיכון לסבול מסיבוכי שפעת (ילדים מתחת לגיל 5, מבוגרים בני 65 ומעלה, נשים בהיריון או אנשים עם מחלות רקע ובעיות רפואיות קיימות) צריכים להתייעץ עם הרופא שלהם בנוגע לאופן וסוג הטיפול המתאים.

מתי ובאיזו תדירות צריך להתחסן נגד שפעת?

עדיף לקבל את החיסון בתחילת עונת השפעת. ההתחסנות מתחילה בדרך כלל בחודש אוקטובר, זמן קצר לאחר שהחיסונים הופכים לזמינים לציבור הרחב. לאחר קבלת החיסון, לוקח שבועיים עד שהגוף מתחיל לפתח נוגדנים וחסינות לשפעת. עם זאת, אף פעם לא מאוחר מדי להתחסן כל עוד מכת השפעת נמשכת. חיסון משפר את היכולת של הגוף להגן על עצמו משפעת ומפחית את הסיכון לסיבוכים והשלכות שליליות.

מה זאת שפעת החזירים?

המונח שפעת החזירים אינו מתייחס יותר לשפעת העוברת בין בני אדם. בשנת 2009, זן מסוים של נגיף שפעת שזכה לכינוי שפעת החזירים בגלל שהוא עבר מחזירים לבני אדם כשהחלה התפרצות המגיפה. מאז, הנגיף הזה ממשיך להסתובב ברחבי העולם בתור שפעת עונתית. לכן, המונח שפעת החזירים די מטעה ולא ממש רלוונטי כיום.

איך השפעת מתפשטת ברחבי העולם?

נגיפי השפעת נודדים ממקום למקום יחד עם האנשים שנושאים אותם, מועברים מאדם לאדם בעיקר על ידי שיעולים, התעטשויות ונשימות. בארצות עם אקלים ממוזג השוכנות גם בחצי הכדור הדרומי וגם בחצי הכדור הצפוני עונת השפעת מתרחשת בחורף. לעומת זאת, באזורים טרופיים, אנשים נדבקים בשפעת במהלך כל עונות השנה. בעידן תיירות ההמונים, אנשים יכולים להידבק בשפעת בכל אזור בעולם ולהעביר אותה במטוס למדינת המוצא שלהם גם מחוץ לעונת השפעת האופיינית.

האם קיים דפוס התפשטות קבוע של נגיפי השפעת?

סוגי ותת סוגי נגיפי השפעת הדומיננטיים והנפוצים ביותר משתנים משנה לשנה, מה שגורם לשינויים ולהבדלים בדפוסי ההתפרצות של המחלה. עוצמת המחלה ואופן ההשפעה שלה, כמו גם הדינמיקה האפידמיולוגית שלה (מי מושפע מהנגיף ומתי) ודפוס ההתפשטות שלה משתנה מעונה לעונה. החוקרים עובדים מסביב לשעון בניסיון להבין בצורה טובה ויעילה יותר את דפוסי ההתפשטות של השפעת ברחבי העולם. אבל למרות המאמץ האדיר, עד עכשיו לא התרחשה שום התקדמות משמעותית ופריצת דרך ממשית בזיהוי דפוסי ההתפשטות של השפעת. לעתים קרובות, אנו רואים שהשפעת מתקדמת ממערב למזרח או מדרום לצפון ברחבי אירופה, אבל לא מדובר בדפוס אחיד וקבוע שניתן להסתמך עליו.

שפעת: סיכום ושורה תחתונה

בחורה קופצת משמחה על רקע צהוב

מדובר באחת המחלות הכי נפוצות בעולם, שאולי לפני שנים רבות הייתה נחשבת לקטלנית, אבל כיום ברוב המקרים מדובר במשהו שהרבה מאיתנו חווים מדי שנה בתקופת החורף (ולפעמים גם בקיץ). עם הטיפול הנכון, תוכלו להתגבר על המחלה הזאת תוך כמה ימים.

ד"ר מארק ליטווק
ד"ר מארק ליטווק

ד"ר מארק ליטווק הוא רופא בכיר בישראל, עם למעלה מ-35 שנות ניסיון ברפואה קונבנציונלית ואלטרנטיבית. ומכהן בתור נשיא איגוד הרופאים המטפלים בשיטת פרופסור רביצ'י. בין היתר, ד"ר ליטווק הוא בעל ידע עשיר והבנה מעמיקה בתחום תוספי התזונה, והוא עומד מאחורי המצאה ופיתוח של מכשירים טיפוליים רבים.

דברו איתנו בתגובות

השאירו תגובה

ויטה פלוס
Logo