שמן המפ: 2 שמני המפ הכי טובים בעולם לשנת 2024

שמן המפ – תוסף התזונה המשגשג, מופק ממיצוי של זרעי צמח הקנבוס (באנגלית: Hemp) מסוג סאטיבה ובעל רמות גבוהות של חומצת שומן מסוג אומגה 3, נוגדי חמצון ונוכחות תרכובות ייחודיות כמו קנאבידיול (CBD).

למרות ששמן המפ מופק מאותו צמח מוכר – מריחואנה, הוא איננו פסיכו-אקטיבי (בדיוק כמו אבקת חלבון המפ). כלומר, הוא לא משפיע באופן כזה או אחר על המוח, בשינויים בהכרה או מצב הרוח, מכיוון ששמן המופק מזרעי המפ מכיל כמות זניחה של טטראהידרוקנאבינול (THC) שהוא בפועל המרכיב הפסיכו-אקטיבי בצמח.

אם אתם מחפשים דרך טובה לשמור על הבריאות ותמיד אמרו לכם שכדאי לכם לצרוך אומגה 3 ונוגדי חמצון שכבר הוכחו כעוזרים למגוון בעיות בריאותיות – שמן המפ הוא מוצר מצוין בדיוק למטרה הזאת.

מחפשים את שמן ההמפ האיכותי ביותר? החוקרים שלנו עשו את העבודה בשבילכם, ואנחנו סיקרנו ודירגנו את שמני ההמפ הטובים ביותר בשוק היום.

שמן המפ: השמנים הכי טובים בעולם לשנת 2024

שמן המפ של חברת Nutiva

המידע אינו מהווה הנחיה רפואית או המלצה לטיפול.
שמן המפ של חברת Nutiva נחשב לשמן המפ אורגני, מכיוון שהוא מכיל רק מרכיב אחד: זרעי המפ גולמיים אשר נסחטו בלחץ ללא חימום ולא סוננו בסוף תהליך המיצוי. זוהי האפשרות הטובה ביותר שקיימת היום בשוק לקבלת שמן המפ איכותי הממצה בצורה האידיאלית ביותר את נוגדי החמצון, ומפחית את הסיכוי שהשמן שרכשתם יכיל חומרי הדברה, או כל חומר אחר שיכול להזיק לכם. נכון – אי אפשר לקרוא לשני הפסקאות שכתבנו עליו "סקירה", אבל באמת שאין מה להוסיף – לפי מה שידוע לנו, זה שמן המפ הכי טוב שאפשר להשיג היום בשוק.

שמן המפ של חברת Manitoba Harvest

המידע אינו מהווה הנחיה רפואית או המלצה לטיפול.
מעדיפים פשוט "לקחת כדור" וזהו? בחברת Manitoba Harvest חשבו עליכם.מדובר בכדורים, קפליות לבליעה מבוססות על ג'לטין היכולות להכיל עד 1000 מ"ג של שמן לקפליה אחת ומבלי התערבות של יותר מידי תוספים לא הכרחיים. השמן של חברת Manitoba Harvest ממוין לפי חומצות השומן אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9 ובעזרת הקפליות קל יותר לחשב את יחס הצריכה המומלץ של חומצות השומן באופן שיתאים לכם בדיוק. פתרון מעולה למי שלא רוצה לטרוח יותר מידי בלמדוד ולחשב את כמות הנוזלים בכל פעם שרוצים לצרוך את שמן ההמפ.

יתרונות ותופעות לוואי של שמן המפ

שמן המפ הוא מקור עשיר של אומגה 3 ונוגדי חמצון במיצוי אידיאלי, וכמו כן מכיל תרכובות ייחודיות כמו קנאבידיול (CBD).

בנוסף ליתרונות הבריאותיים שלו, שמן HEMP יכול לשמש לשיפור במצב עור הפנים – גם מעשיר את הפנים בלחות ומונע יובש וגרד וגם יכול לסייע במקרים של זיהומים כמו אקזמות בפנים.

ומה למדע יש להגיד על השמן הזה? בואו נעיף מבט בקצת מידע מהמחקרים האחרונים שנעשו.

יתרונות

שמן המפ מכיל רמות גבוהות של חומצת שומן מסוג אומגה ונוגדי חמצון. אומגה 3 – המרכיב שהכי מזוהה עם שמן דגים (למרות שניתן למצוא גם המון מקורות טבעיים אשר מכילים את אותה חומצת שומן)

שמן המפ הוא מקור עשיר בדיוק בשביל זה – מחקרים מראים את היתרונות בצריכת אומגה 3 ומקשרים אותם באופן ישיר ליעילות במגוון מקרים, בין עמידות מוגברת בפני מחלות כרוניות ועד לשיפור ביכולת הקוגניטיבית.

דוגמא לביקורת מדעית בכתבה מהמגזין האירופאי למדע וטכנולוגיית השומן בה ניתחו את היתרונות הרפואיים במרכיבים של שמן ההמפ (1).

השומן שמכיל שמן המפ מורכב מ-80% של שומן בלתי רווי, אשר משפיע באופן חיובי על מחלות הקשורות לכלי הדם של הלב. לפי הכתבה, השמן הזה מכיל כמות גבוהה של ויטמין E אשר גורם לפעילות של נוגדי חמצון בצורה נרחבת.

מחקרים שנעשו בחולדות הוכיחו שהכמות הגבוהה של שומן בלתי רווי שיש בשמן ההמפ יכול להגן על הגוף מפני מחלות שעלולות להתפתח הקשורות לכלי הדם של הלב: תחלופת אספקת הדם ללב בחולדות שקיבלו שמן HEMP גרמו להם לשרוד הרבה יותר מאמץ ולחץ מאשר קבוצת החולדות אשר לא קיבלה שמן.

שמן המפ יכול להקטין את גורמי הסיכון למחלות הקשורות לכלי דם והלב. מחקר נוסף שנעשה חקר באופן מקיף יותר את תופעות ההגנה על הלב של שמן הקנאביס בצורה יותר ישירה.

ביקורת בנוגע להקטנת גורמי הסיכון ושיפור הבריאות הלבבית פורסם בשנת 2010 במגזין "תזונה ומטבוליזם" (2).

הביקורת בוחנת תוצאות מעשרות מחקרים שנעשו בנוגע לאיך בעצם המרכיבים שבשמן ההמפ מתקשרים לגורמי הסיכון שבמחלות הקשורות לכלי הדם של הלב, כמו למשל דלקת מערכתית או רמות כולסטרול.

בזמן שכמה מהמחקרים בחנו את שמן ההמפ באופן ישיר, יש לא מעט הוכחות עקיפות לכך ששמן המפ יכול להיות יעיל ומועיל בשימוש על בסיס שגרתי.

לדוגמא, מחקרים מסוימים הראו שתזונה המועשרת בחומצה לינולאית יכולה להפחית את כמויות ה-LDL בדם, או כמו שאתם מכירים אותו בשם הכולסטרול "הרע" ובמקביל, לעלות את כמות ה-HDL בדם, המכונה בשם הכולסטרול "הטוב" (3). שמן HEMP בעצמו, מכיל כמות די גבוהה של חומצה לינולאית.

שמן המפ יכול לשפר את מצב הפנים ולסייע במקרים של זיהומים כמו אקזמות. כמו שמנים המופקים מצמחים אחרים, כמו למשל שמן קוקוס, השימוש בשמן המפ לעיתים הוא גם לצרכים קוסמטיים ולא רק למטרות הקשורות לבריאות.

מחקרים מסוימים מראים שצריכת שמן HEMP בבליעה מספיקה לסיוע בשיפור מצב העור (ללא הצורך למרוח אותו ישירות על העור)

מחקר שפורסם בשנת 2005 במגזין טיפול דרמטולוגי ע"י חוקרים מפינלנד השווה בין תוסף שמן המפ לבין תוסף שמן זית לטיפול באורך 20 שבועות בקבוצה של נבדקים עם אקזמה. (4).

התוצאות הראו שיפור והקלה ביובש וברמת הגירוד של נבדקים שקיבלו שמן המפ לאורך הטיפול וכמו כן הפחתת הצורך להשתמש במוצרים קוסמטיים אחרים להעשרת הלחות בעור בנוסף.

המחקר מראה שלאחר שימוש בשמן המפ לנבדקים היו רמות גבוהות יותר של שומן בלתי-רווי במחזור הדם מה שיכול להצביע על הקשר הישיר בין שני הדברים. העלאת כמות השומנים הבריאים בדם משפרת את מצב העור.

תופעות לוואי

אין הרבה הבדל בין הסבילות לשמן המפ לבין סבילות מכל שמן המופק מזרעים, כמו שמן זית או שמן מזרעי ענבים, אבל, יש כמה דברים שצריך לשקול כשזה מגיע לשמן הזה.

קודם כל, כשזה נוגע לחוק ולבדיקות כאלה ואחרות שעלולים לעשות לכם לאורך חייכם, בתקופת הצבא, הקריירה או בכל מקרה אחר, כדאי שתדעו – במקרים נדירים אנשים דיווחו שלאחר שימוש בשמן המפ הם קיבלו תוצאה חיובית בבדיקה המיועדת לזהות שימוש בקנאביס, כזה שהשימוש בו אסור בישראל.

כיום, רוב המוצרים המכילים שמן המפ מבוקרים בצורה נוקשה ביותר בכדי לוודא שאינם מכילים THC (טטראהידרוקנאבינול) שהוא המרכיב הפעיל הפסיכו-אקטיבי בצמח. אף-על-פי-כן, טכנית, לא כזה מופרך הרעיון שתתקבל תוצאה חיובית (שגויה) בבדיקה המיועדת לזהות שימוש בקנאביס.

במאמר שפורסם במגזין: "ניתוח תורת הרעלים" בשנת 1997 ערכו ניסוי מבוקר עם שני אנשים אשר ידועים כי אינם משתמשים בקנאביס (5).

החוקרים ערכו בדיקת סמים ראשונית, בתחילת התהליך, אשר חזרה שלילית, ולאחר מכן ביקשו ממשתתפי הניסוי להשתמש בתוסף שמן המפ.

אחד מהם – לקח מינון נמוך לאורך חודש שלם בזמן שהשני צרך מינון גבוה בפעם אחת.

למרות שלכאורה אין משהו בשמן הזה שאמור להשפיע בצורה שלילית על הבריאות שלנו, מומלץ לקבל ייעוץ בנוגע לתופעות הלוואי שלו, למרות השכיחות הנמוכה שלהן.

שמן המפ יכול לגרום לבעיות כשמדובר בילדים קטנים. מקרה שדווח תיאר תינוק בין שנתיים שפיתח הרעלת קנבינואידים לאחר טיפול באמצעות שמן המפ במשך כמה שבועות, שקיבל בהמלצת רופא הילדים (6).

בעוד שכמות מזערית של תרכובות פסיכו-אקטיביות שיש בשמן המפ לא משפיעות לרעה בשימוש על ידי מבוגרים, הדיווח הנ"ל מציע לא לעשות שימוש בשמן הזה כשזה קשור לילדים.

מינון מומלץ

בקבוק קטן של שמן HEMP

מאחר ושמן המפ פרץ לתודעה שלנו רק לאחרונה (באשמת החוקים שעד לא מזמן היו מאוד נוקשים ולא מעודכנים בלשון המעטה, לאור העובדה שהמקור של השמן הזה הוא בזנים של צמח המריחואנה) יש כמה קווים מנחים בנוגע לרמות המינון המתאימות.

מחקר אחד חקר את השימוש בשני גרם שמן זרעי המפ ביום אך לא מצא שום יתרונות ושיפור בשום סימן ביולוגי הקשור לבריאות כלי הדם והלב (7).

הנתון הזה יכול להצביע שכמות גדולה יותר מ-2 גרם ביום, או שימוש לאורך תקופה ארוכה יותר של זמן, הכרחית לצורך השגת היתרונות של שמן HEMP.

לחלופין, מכיוון שהמחקר כלל קבוצות ביקורת של בין 20 ל-22 אנשים בכל קבוצה, יתכן שזה היה מעט מידי אנשים בכדי לגלות את ההשפעה של שמן ההמפ.

בלי שום קשר, שימוש במינון גבוה יותר של שמן המפ ברמה איכותית במחקר כמו זה, זה לא רעיון כל כך גרוע. השמן הזה יכול להיות עדין, מבחינה כימית. מבחינת תנאי האחסון, אחסנו את שמן ההמפ שלכם במקום קריר וחשוך (כמו כל תוסף תזונה אחר) למניעת התחמצנות חומצות השומן הבלתי-רוויות.

שמני ההמפ הטובים ביותר מגיעים בכלי עשוי זכוכית ענבר, או פלסטיק אטום בכדי להגן מנזק היכול להיגרם מתאורה אולטרה-סגולה (קרני UV).

שמן המפ: סיכום ושורה תחתונה

אישה יושבת על קצה גג הבניין ומסתכלת לשמיים

שמן המפ הוא מקור מעולה וטבעי לחומצת שומן מסוג אומגה 3 הידועה ביתרונותיה בכל הקשור למערכת כלי הדם של הלב. בנוסף, הוא גם מקור עשיר לנוגדי חמצון בזכות הכמות הגדולה של ויטמין E שהוא מכיל בתוכו.

שמן המפ עוזר לחדש את העור, לשפר את מראה העור ומוסיף לחות, יוצר שיפור בעור במקרים זיהומיים כמו אקזמה – אפילו כשצורכים אותו בבליעה, בלי הצורך למרוח את השמן ישירות על העור הנגוע.

נכון לעכשיו, ההמלצות בנוגע למינון הן די דלילות במידע, אבל אפשר להניח שהשימוש היומי המומלץ הוא מינון של מעל 2 גרם ליום לצורך השפעת תכונותיו של השמן. שמן ההמפ צריך להיות מאוחסן במקור קריר ויבש.

בעוד ששמני המפ איכותיים הם נטולי THC (החומר הפעיל בצמח הקנאביס), יש סבירות היפותטית שבדיקת סמים המיועדת לבדוק שימוש בקנאביס תצא חיובית למשתמשים בשמן המפ, ועם זאת, השימוש לא מומלץ לילדים קטנים.

למעט האזהרות המינוריות שהוזכרו, מדובר בשמן שהוא מקור מעולה גם לשומנים בריאים וגם לנוגדי חמצון, ויכול בקלות להיכנס לשגרת התזונה שלכם, לדיאטה או לרשימת תוספי התזונה שאתם כבר לוקחים.

אהבתם את הדירוג והמדריך שלנו? יש לכם שאלות? תשאלו אותנו בתגובות שלמטה!
אייל רז
אייל רז

אייל רז הוא דמות פיקטיבית של מומחה לכושר, תזונה, וספורט. אייל אוהב להתעורר מוקדם לריצת 10 קילומטר, ולא מוותר על ארוחת בוקר בשום יום בשבוע.

דברו איתנו בתגובות

השאירו תגובה

ויטה פלוס
Logo