דירוגים

ספירולינה: 3 תוספי הספירולינה הכי טובים בעולם לשנת 2020

ספירולינה היא תוסף תזונה מפורסם המיוצר מאצת ים הידועה בריכוז הויטמינים, המינרלים והחלבון העצום שיש בה, וגם בתכונות נוגדי החמצון שלה.

בזכות הערכים התזונתיים שלה שנחשבים בעיני רבים ל: "כוחות על", אפשר למצוא אותה במגוון רחב של שייקים ירוקים, ותפריטי תזונה בריאים.

מדובר באצה שעשו עליה עשרות מחקרים שונים, בין היתר על התרומה שלה למלחמה בסרטן, אלרגיות מסוגים שונים, כולסטרול גבוהה ודלקות שונות. אפילו נאס"א (ארגון החלל האמריקאי), החליטו להוסיף אותה לתפריט התזונתי של האסטרונאוטים שלה כשהם טסים למשימות בחלל.

היא מייצרת אנרגיה זמינה מקרני השמש באמצעות פוטוסינתזה (בדומה לצמחים רגילים), ולכן היא מציעה הרבה מהיתרונות הבריאותיים שיש בירקות עלים ירוקים.

חקרנו, בדקנו וניסינו את תוספי הספירולינה הכי טובים שיש בשוק, ובסקירה הזאת אנחנו הולכים לסקר ולדרג אותם לפי האיכות.

3 תוספי ספירולינה הכי טובים לשנת 2020

אבקת ספירולינה אורגנית של NOW Foods

אבקת ספירולינה של NOW Foods

במקום הראשון יש לנו את האבקת האיכותית של חברת NOW Foods המפורסמת והוותיקה. מדובר במוצר אורגני שאינו עבר הנדסה גנטית, ויעניק תוספת מצוינת לתזונה היומית שלכם. התוסף של מזון העל הזה מלא בכל הרכיבים התזונתיים הדרושים לצמיחה והתפתחות בריאה של גוף האדם.

האבקה הזאת מכילה כמות גבוהה של בטא-קרוטן, שהוא רכיב חיוני שאפשר למצוא בעיקר בפירות בריאים ומזינים. הבטא-קרוטן הופך לויטמין A – שהוא ויטמין חיוני לגוף האדם. האבקה הזאת היא מאוד טבעית מבחינת הרכיבים (אי אפשר לעשות אבקת ספירולינה יותר טבעית מהאבקה הזאת), וזאת אחת הסיבות שזיכו אותה במקום הראשון בדירוג שלנו.

בנוסף, תהליך ההכנסה של האבקה עומד בכל הסטנדרטים המחמירים של ייצור תוספי תזונה, ויש לה את כל התעודות הדרושות כדי לגבות את הבטיחות והאיכות הגבוהה שלה, מה שהופך אותה לתוסף תזונה מצוין בקטגוריה הזאת

יתרונות

  • אבקה אורגנית עשירה ברכיבים תזונתיים
  • מקור אורגני מצוין של בטא-קרוטן
  • לא מכילה סוכר או סויה
  • לא מכילה גלוטן, תירס, ביצים או חלב
  • עומדת בכל תווי התקן של האיכות

חסרונות

  • אם צורכים יותר מדי אבקה בבת אחת, זה יכול לגרום לתחושה של אי-נוחות או סחרחורת

Pure Hawaiian Spirulina

Pure Hawaiian Spirulina

האבקת של חברת Pure Hawaiin מפוצצת במינרלים, ויטמינים ונוגדי-חמצון, וגם מכילה כמות גבוהה במיוחד של חלבון. מדובר בשילוב מנצח של ויטמין K, ויטמין B12, בטא-קרוטן, ברזל וחלבון, יחד עם עוד רכיבים תזונתיים שיכולים לעשות רק טוב לגוף האדם.

ואם זה לא מספיק, אז קבלו את העובדה הבאה: התוסף הזה מכיל פי 28 יותר בטא-קרוטן ממה שאפשר למצוא בגזרים, וכמות נוגדי החמצון שבו גדולה פי כמעט 3 ממה שתוכלו למצוא בפירות יער. בנוסף, הוא מכיל יותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון מאשר כל סוגי הפירות (באותה הכמות), שיכולים לעזור עם שיפור האנרגיה ומערכת החיסון.

גוף האדם מסוגל לספוג את הספירוליה באופן מעולה, משום שההרכב הכימי שלה דומה במספר פרמטרים להרכב הכימי של הפלזמה שלנו – מה שבתורו, יכול לעזור להתחדשות הטבעית של העור וסגולות בריאותיות נוספות.

התוסף הזה הזה מיוצר תחת פיקוח קפדני במפעל עם תו תקן של GMP כדי לוודא שתהליך היצור שלו הוא הכי בטוח ואיכותי שאפשר. כל משלוח עובר בדיקות קפדניות כדי לוודא שהתוסף לא מכיל גלוטן, סויה וחומרים משמרים מסוגים שונים. ואם זה לא מספיק, אז גם שירות הלקוחות של החברה הזאת נחשב לאחד האמינים והאיכותיים שיש בתחום תוספי התזונה – וכמובן שזה מגיע עם הבטחה להחזר כספי במידה ולא תאהבו את המוצר מכל סיבה שהיא.

יתרונות

  • מיוצר במפעל עם תו תקן GMP
  • יכול לעזור להעלות את האנרגיה ולחזק את מערכת החיסון
  • אינו מכיל בקטריות רעות או חומרים משמרים
  • החזר כספי מובטח

חסרונות

  • הטעם לא משהו, ובגלל זה מומלץ לערבב אותו עם שייק פירות או אבקת חלבון

ספירולינה MANNA של חברת HealthForce

ספירולינה MANNA של חברת HealthForce

התוסף הזה מיוצר על ידי חברה הידוע באיכות הגבוהה של המוצרים שהיא מייצרת, וגם בעלת וותק של הרבה מאוד שנים בתחום תוספי התזונה. גם כאן, התוסף הזה מכיל הרכב איכותי במיוחד שיש בו את כל הרכיבים התזונתיים שהיא צריכה להכיל. עם זאת, להבדיל מרוב התוספים הדומים שיש בשוק, האבקה הזאת היא יחסית טעימה! (עד כמה שאפשר, כן?) וזאת אחת הסיבות שהיא זוכה לפופולריות רבה בכל העולם.

התוסף הזה, כמו כל התוספים בדירוג שלנו, מיוצר תחת תנאי היצור והפיקוח הכי קפדניים שיש בתחום תוספי התזונה, ובקרת האיכות שלו נחשבת לאחת הטובות בעולם. למעשה, מפעל היצור של החברה נמצא בפיקוח של מנהל המזון והתרופות האמריקאי כדי לוודא שהוא עומד בסטנדרטים של יצור מוצרים אורגניים וטבעוניים. מה עוד אפשר לבקש?

יתרונות

  • תוסף איכותי שמיוצר תחת בקרת איכות נוקשה
  • מכיל חלבון צמחי
  • בעל סגולות בריאותיות רבות

חסרונות

  • לפעמים לא מתערבב כמו שצריך ומשאיר גושים – מומלץ לערבב אותו טוב!

למי כדאי לקנות ספירולינה?

ספירולינה מכילה נוגדי חמצון ופיטונוטריאנטים חזקים במיוחד, מה שהופך אותה לתוסף תזונה מעולה עבור אנשים שרוצים להגדיל את הצריכה שלהם של רכיבי תזונה איכותיים ממקור צמחי.

בנוסף, הסגולות שלה נחשבות למצוינות עבור אנשים שרוצים לשפר את הסיבולת שלהם, להוריד את הסיכוי לחלות באלרגיות עונתיות וגם להגביל את הסיכון שלהם לחלות במחלות לב.

במובנים האלה, לאצה הזאת יש הרבה מאוד יתרונות בריאותיים לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. ריכוז נוגדי החמצון שלה, מעניק לה את היכולת להוריד את רמת הכולסטרול ולשפר את לחץ הדם, בדומה לתוספי תזונה של רסברטרול וגם אסטקסנטין.

הסגולות שלה לשפר סיבולת לב ריאה והיכולת שלה להקל על סימפטומים של אלרגיות שונות, כנראה נובעות מרכיבים פעילים ביולוגית שנמצאים בספירולינה עצמה.

גם אם אתם לא מחפשים מנגנון ביולוגי מסוים בשביל תופעה בריאותית ספציפית, מדובר באצה שעדיין תהווה תוספת מצוינת לתפריט תזונה בריא. היא נחשבת למרכיב חובה בהמון שייקים ירוקים ובריאותיים, ואפשר להוסיף אותה בכיף גם לתוך שייק חלבון בתור נוגד חמצון מעולה.

איך דירגנו את המוצרים בסקירה שלנו?

תמונה שממחישה דירוג של כמה דברים שונים

כשחיפשנו את המוצרים שאנחנו רוצים להוסיף לסקירה שלנו, התמקדנו בעיקר במוצרים "טהורים". הכוונה היא למוצרים שבהם הספירולינה היא המרכיב הראשי, ולא סתם תוספת קטנה. מה שאומר שמוצרים בסגנון של: "תמצית ירקות ירוקים" לא נכנסו לסקירה שלנו.

בנוסף, לא הכנסנו לרשימה תוספים נוזליים, מאחר והרכיבים והסגולות שלה נשמרים בצורה הרבה יותר טובה ואיכותית כשהיא מגיעה בצורת אבקה. אגב, בזכות העבודה שרוב המוצרים שברשימה מגיעים בצורה של אבקה, זה לא מצריך מהם להוסיף למתכון כל מיני חומרים משמרים.

ואם כבר אנחנו מדברים על חומרים משמרים, אז כמו שאפשר לראות אנחנו גם הורדנו מהסקירה שלנו את כל התוספים שמכילים חומרים משמרים, חומרי טעם, חומרי מילוי, ושאר חומרים מזיקים.

כן הכנסנו לרשימה רכיבים שחייבים להכניס אם רוצים לייצר כמוסות, אבל גם במקרה הזה, המוצר הכי טוב ברשימה שמגיע בכמוסות, מכיל רק רכיב אחד נוסף חוץ מאצה עצמה, והרכיב שממנו עשויה הכמוסה עצמה עשוי על בסיס צמחי.

עכשיו כשזה מגיע לבדיקה של האצה עצמה, החלטנו לבדוק באופן קצת שונה את התוספים שמגיעים בצורת אבקה, ואת התוספים שמגיעים בכמוסות.

בתוספי אבקה העדפנו לדרג גבוה יותר תוספים שמכילים יותר ספירולינה לכל מנת הגשה, וגם לקחנו בחשבון את נוחות וקלות השימוש: תוספי אבקה לרוב מגיעים בשקים, שמצד אחד זה חסכוני וקל לאכסון, אבל מצד שני זה יכול לעשות הרבה בלגן, בעיקר כשמתעסקים עם אבקה. בכל מקרה, גם במקרה של אבקות וגם במקרה של כמוסות, הסתמכנו על ביקורת מעבדה לא משוחדת כדי לדרג אותן גבוה יותר ברשימה.

סגולות ויתרונות של הספירולינה

לספירולינה יש ריכוז מאוד גבוהה של ערכים תזונתיים. היא אורגניזם שגדל במים מתוקים או מלוחים, ומכיל את כל החומרים המועילים שיש באורגניזם שכזה. זאת אחת הסיבות שרבים מחשיבים אותה בתור המזון הכי מזין על פני כדור הארץ.

היא אצה כחולית, וזה אולי קצת מוזר שהיא נחשבת לכל כך מזינה, מאחת וטכנית מדובר בסוג של בקטריה, אבל מצד שני, היא משיגה את האנרגיה שלה דרך פוטוסינתזה – כמו כל צמח רגיל.

התרבות האצטקית העתיקה ידעה על הסגולות שלה ועשתה בה שימושים רבים, ולאחרונה היא הפכה להיות למרכז תשומת הלב של מדעני חלל רבים, בזכות היכולת שלה לצמוח בחלל.

אפשר לקנות אותה בצורה של אבקרה או בכמוסות, וברוב המקרים אפשר יהיה למצוא 1-3 גרם שלה במנת הגשה אחת. עם זאת לפי המחקרים שעשו על האצה, זה נראה שכמות של עד 10 גרם הוכחה כאפקטיבית מבחינה בריאותית.

כפית אחת של אבקה יבשה מכילה בערך 4 גרם של חלבון, 20 קלוריות, וכמות מכובדת מאוד של ערכים תזונתיים חשובים נוספים.

אם תצרכו 7 גרם ביום, תוכלו לצפות לקבל גם את הדברים הבאים: 21% מהכמות היומית המומלצת של נחושת, 15% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין B2, 11% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין B1 וברזל, 4% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין B3. בנוסף היא מכילה גם כמויות קטנות של אשלגן וגם מגנזיום, ועוד רכיבים נוספים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף.

הטענה שספירולינה מכילה ויטמין B12 היא לא נכונה. למעשה, היא מכילה חומר שהמדענים קוראים לו: "פסאודו-ויטמין B12", שאין לו את אותה ההשפעה על הגוף כמו שיש לויטמין B12 (הוא לא פעיל והגוף לא מעכל אותו).

אפשר להשוות את החלבון שלה לחלבון ביצה, והוא גם מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. בנוסף, אפשר למצוא בה גם כמויות קטנות של אומגה 6 וגם אומגה 3 ביחס של 1.5 ל-1.

בנוסף, היא יכולה לעזור עם מספר של גורמי סיכון למחלות לב. בכל שנה מתים מאות אלפי אנשים ממחלות לב שונות, ומחלות לב נחשבות לגורם הראשי של מוות בעולם.

תוספת של ספירולינה לתפריט התזונה, יכולה לשפר בצורה דרמטית מספר תסמינים הקשורים למחלות לב.

כשמוסיפים אותה לתפריט התזונה, זה עוזר להוריד את רמות הכולסטרול LDL (מהסוג הרע) וגם את ספירת הטריגליצרידים בדם, ותוך כדי זה להעלות את רמות הכולסטרול HDL, מה שלמעשה מפחית את הסיכוי להתפתחות של מחלות לב.

מחקר שנערך על משתתפים עם רמת כולסטרול גבוהה אשר צרכו גרם אחד של האצה מדי יום, מצא כי רמות כולסטרול LDL שלהם ירדו בקצת יותר מ-10%, וכמות הטריגליצרידים בדם ירדה ביותר מ-16%.

יש מחקרים נוספים שבהם השתמשו בכמות גבוהה יותר של האצה (4.5 עד 8 גרם ביום), וגם הם הציגו תוצאות דומות.

הוכח שהיא גורם שמפחית את ההתחמצנות של ליפופרוטאינים LDL בדם של בעלי חיים וגם של בני אדם. חמצן בשומנים, המהווה אינדיקציה לפגיעה חמצונית במבנים השומניים בגוף, יכול להעלות את הסיכון להתפתחות של מחלות קשות.

מחקר יחסית קטן עם 37 משתתפים הסובלים מסכרת סוג 2, הראה רמות נמוכות יותר של נזל חמצוני בנוסף לרמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון בדם, אחרי תוספת של 8 גרם ספירולינה על בסיס יומי.

גורם סיכון נוסף למחלות לב הוא לחץ דם גבוה, והיא עשויה להועיל בהפחתת לחץ הדם באמצעות הפחתת ייצור תחמוצת החנקן. מולקולה זו פועלת בתהליך האיתות המאפשר לכלי דם להתרחב ולהירגע.

בעוד שמינון נמוך מדי שלה יכול להיות לא יעיל במיוחד, צריכה של 4.5 גרם ספירולינה ביום, הראתה תוצאות טובות על אנשים עם לחץ דם תקין.

האצה הזאת יכולה להפחית את הנזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים בגוף. מעבר לירידת הסיכון להתפתחות של מחלות לב, השימוש בה עשוי לסייע גם במניעה של בעיות בריאותיות חמורות אחרות הקשורות לנזקים חמצוניים.

הכמויות הנדיבות של נוגדי חמצון הנמצאים בה, יכולים להפחית את הנזק שגורמים הרדיקלים החופשיים לגוף: זה משפיע לטובה גם על תגובות דלקתיות, מה שבתורו משפיע לטובה על גורמי סיכון של מחלות כרוניות.

הפיקוציאנין הוא החומר הפעיל העיקרי באצה הזאת הפועל כנוגד חמצון: והוא גם מעניק לה את הצבע הכחול-ירוק המיוחד שלה.

מחקרים שנעשו על בעלי חיים הראו שהאצה הזאת יכולה להפחית את הסיכוי להתפתחות של גידולים סרטניים, וגם להאט את קצב צמיחת הגידול עצמו.

רוב המחקרים בנושא שנעשו על בני אדם, התמקדו בסרטן הפה. כאשר החוקרים עקבו אחר התגובה של חולים עם נגעים טרום סרטניים בפה, התוצאות היו מרשימות מאוד.

כמעט חצי מהנבדקים שלקחו גרם של ספירולינה מדי יום במשך שנה חוו רגרסיה מוחלטת, בעוד ששיעור קבוצת הביקורת (ללא טיפול) היה נמוך משמעותית: רק 7%.

כאשר הופסק הטיפול באצה, כמעט 50% מהמשתתפים שהנגעים שלהם נעלמו החלו לפתח אותם שוב.

במחקר אחר, החוקרים השוו את ההשפעות שלה עם התרופה Pentoxifylline על טיפול של נגעים בחלל הפה. הם הגיעו למסקרה שגרם אחד של האצה ביום הביא לשיפור גדול יותר מאשר השימוש בתרופה.

היא יכולה להקל על תסמינים של אלרגיה. היא נבדקה כיעילותה במספר תחומים אחרים, כולל טיפול בנזלת אלרגית, או דלקת במעברי האף (יכולה להיגרם כתוצאה מתנאים סביבתיים כמו חשיפה לשיער של בעלי חיים, אבקות או חומרים שונים).

מחקר אחד שכלל יותר מ-100 משתתפים הסובלים מנזלת אלרגית מצא כי צריכה של 2 גרם מדי יום, הקל על התסמינים: כולל גודש באף ונזלת, וגם גירוד והתעטשות (21).

כמות נמוכה של כדוריות דם אדומות בגוף (אופיינית לאנמיה) יכולה לגרום לעייפות ולחולשה כללית.

כאשר חולי אנמיה צרכו תוסף של שמכיל אותה, זה העלה את ספירת תאי הדם האדומים, וחיזק את מערכת החיסון שלהם.

היא עשויה להיות שימושית עבור ספורטאים שרוצים לשפר את הביצועים שלהם באמצעות הפחתה של נזק חמצוני לרקמות השריר.

היא יכולה לעזור גם בשיפור הסיבולת. שני מחקרים נפרדים הראו שבהחלט היה שיפור בסיבולת בקרב משתתפים שצרכו תוספי ספירולינה, מה שהאריך את כמות הזמן שבו הספורטאים הצליחו להיות תחת מאמץ לפני שהם התעייפו.

מחקר אחר שנערך על ספורטאים, הראה כי חוזק השרירים שלהם השתפר משמעותית על ידי הוספה שלה, אך לא הייתה השפעה על הסיבולת.

האצה הזאת עשויה לעזור בניקוי רעלים מהגוף וויסות רמת הסוכר בדם. היא גם מראה תוצאות מבטיחות בתור שיטת ניקוי רעלים עבור חולים הסובלים מריכוזים גבוהים של מתכות כבדות בגוף. כאשר חולים עם הרעלת ארסן קיבלו תוספי ספירולינה, רמות הארסן שלהם ירדו באופן דרמטי.

מחקרים שנעשו על בעלי חיים מצביעים על כך שלאצה יש גם פוטנציאל לווסת את רמת הסוכר בדם.

מחקר קטן שנעשה על 25 בני אדם עם סכרת מסוג 2, הראה תוצאות דיי מבטיחות: מינון יומי של 2 גרם, גרם לירידה משמעותית של רמת הסוכר בדם אצל המשתתפים.

תוסף ספירולינה יכול לעזור לשמירה על כבד בריא. אחד היתרונות הפוטנציאליים שלה, המהווה מקור חזק לכלורופיל ופיטונוטריאנטים שונים, היא היכולת שלה לפעול בתור "מסננת" של מתכות כבדות.

בזכות המבנה המולקולרי שלה, האצה הזאת טובה מאוד "בניקוי" של מתכות כבדות בגוף, כמו למשל עופרת או כספית. מחקר מדעי אחד אפילו תומך ברעיון שהאצה יכולה לעזור בהגנה על הגוף מפני הנזקים שנגרמו לו לאחר החשיפה למתכות כבדות.

מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Health Science על ידי חוקרים ביפן, השתמש במודל של בעלי חיים כדי לבדוק האם ספירולינה יכולה להגן על עכברים מפני נזק הנגרם מכספית. החוקרים בדקו 2 קבוצות של עכברים: הקבוצה הראשונה קיבלה תזונה רגילה, והקבוצה השנייה קיבלה תזונה עם תוספת של האצה.

שתי הקבוצות נחשפו לכמויות קטנות של כספית. החוקרים עקבו אחר סימנים ביולוגיים של נזק לכבד בשתי הקבוצות, ומצאו הוכחות לכך שהעכברים שנטלו ספירולינה סבלו פחות מנזקים בכבד, ככל הנראה מכיוון שהאצה "ניקתה" חלק מהכספית ובכך הפחיתה את כמות הנזק שנגרם לכבד. למרות שהתוצאות האלה בהחלט נראות מבטיחות, יש צורך במחקרים נוספים כדי לבדוק אם גם בני אדם יכולים לשפר את הבריאות של הכבד שלהם באמצעות תוסף תזונה שלה.

תופעות לוואי של ספירולינה

בחורה צעירה עם תלתלים מחזיקה את הראש עם היד ומדמה תופעות לוואי

הבטיחות של הספירולינה בתור תוסף תזונה נבדקה בשנת 2011 על ידי פרמקופיאה – מדובר בארגון שמאשר את הבטיחות של תוספי מזון ותרופות בארצות הברית (31).

הדו"ח של פרמקופיאה סקר את תיעודי הבטיחות של הספירולינה, וגם את הפעולות הרגולטוריות שיש נגד יצרנים של תוספים שלה . בעוד שהדו"ח ציין מספר דיווחים על מקרים שיכולים להיות קשורים לתופעות לוואי של האצה, כמו תפקוד לקוי של הכבד ותגובה אלרגית, הוא גם ציין כי במקרים האלה בדרך כלל היה מדובר בתוספי תזונה שבהם האצה לא הייתה המרכיב הראשי, אלא פשוט תוספת להרבה מרכיבים אחרים.

בנוסף, עדויות ממחקרים בבעלי חיים (שדיברנו עליהם קודם) מראים כי היא עשויה למעשה להגן על הכבד. מחקר אחר על בעלי חיים הצביע על כך שגם כמויות גבוהות מאוד שלה, הנצרכות לאורך זמן רב, אינן מזיקות.

הדו"ח של פרמקופיאה ציין כי כמה יצרנים חסרי מצפון, כתבו על התוויות שלהם שהמוצר שלהם עבר בדיקות מעבדה מקיפות, שבפועל מעולם לא קרו. זה הביא להליכים משפטיים נגד היצרנים האלה ולשינויים בנהלי השיווק של חברות תוספי התזונה. אז כל עוד אתם מקפידים לקנות מותג של החברות הכי טובות, סביר להניח שאתם משתמשים במוצר איכותי שנמצא תחת פיקוח קפדני.

מינון מומלץ של ספירולינה

בגלל שעדיין אין מספיר מחקרים גדולים ואיכותיים שנעשו על השפעת האצה על בני האדם, נכון לרגע זה הכמות המומלצת היא בין 1 ל-10 גרם של אבקה ביום.

בדיוק כמו עם כל תוסף תזונה אחר שאין עליו מספיק מחקרים שיגידו מה הוא המינון היומי המושלם, כדאי להתחיל עם מינון נמוך (כמו למשל 1-2 גרם ביום), ואז להגדיל אותו בהדרה אם לא מצליחים להשיג את התוצאות הרצויות.

ספירולינה: שאלות ותשובות

סימן שאלה מגיר לבן מצויר על הקיר

האם ספירולינה יכולה להזיק?

לפי ביקורות הבטיחות האחרונות שנעשו על הספירולינה, נכון לרגע זה יש מעט מאוד ראיות לכך שהיא יכולה להזיק לגוף. מחקרים שנעשו על בעלי חיים, הראו שהיא היא תוסף בטוח לגמרי, גם אם צורכים אותו במינון מאוד גדול.

יש קומץ קטן של דיווחים על מקרים שונים שמתארים בעיות בכבד או תגובות אלרגיות בקרב אנשים הנוטלים תוספי מזון הכוללים את האצה, אבל כל המקרים האלה כוללים תוספי מזון עם מרכיבים רבים אחרים בנוסף אליה, מה שמקשה מאוד לייחס את תופעות הלוואי לאצה עצמה, במיוחד בהתחשב בעובדה שמחקרים על בעלי חיים מרמזים כי היא עשויה למעשה להגן על הכבד.

בעוד שהמינון המומלץ הוא בין 1 ל-10 גרם ביום, יש הרבה אנשים שלוקחים 40 גרם ביום בלי שום בעיה נראית לעין.

כמה זמן אפשר להשתמש בספירולינה אחרי שפתחנו את האריזה?

בדומה להרבה נוגדי חמצון, גם לה יש חיי מדף קצרים יותר מתוספי תזונה אחרים. זה נובע מהעובדה שחשיפה לאוויר, אור וחמצן פוגעת בתרכובת שהופכת אותה למועילה.

אריזה סגורה של תספיק לפחות לשנה, עם זאת ברגע שאתם פותחים אותה, תקופת החיים שלה יורדת לבערך 3 חודשים. בקיצור, אחרי שפתחתם את האריזה, יש לכם 3 חודשים להשתמש בתוסף. אם עברו 3 חודשים, מאוד מומלץ לזרוק את האריזה ופשוט לקנות חדש – אל תיקחו את הסיכון.

חשיפה לאור, לחום ולחמצן מקצרת את תוחלת החיים שלה, לכן כדאי לשמור אותה במקרר בכלי אטום כדי שהיא תשמור על התכונות הנוגדות החמצון שלה לאורך זמן.

אם אתה אתם ספירולינה אבל לא הולכים להשתמש בה ישר, אפשר להקפיא אותה. רק תוודאו שאתם לא מקפיאים ומפשירים אותה שוב ושוב, בגלל שזה הולך ליצור לחות בתוך האבקה שתפגע באיכות של התוסף.

למה ספירולינה נחשבת למזון על?

היא נחשבת בתור מזון-על בזכות הריכוז הגדול של הפיטונוטריאנטים שיש בה. כמו שאפשר לנחש מהצבע הירוק-כהה שלה (בדומה למזונות-על אחרים כמו קייל, תרד וברוקולי), היא מפוצצת בנוגדי חמצון, ויטמינים, ומינרלים, מה שהופך אותה לתוסף מצוין למאבק בדלקות ונזקים חמצוניים. מחלות לב, יחד עם מצבים בריאותיים כרוניים נפוצים אחרים כמו סוכרת סוג 2, קשורים לדלקות ונזק חמצוני. בזכות הריכוז האדיר של החומרים המזינים שיש בה, היא היא אחד המרכיבים הנפוצים ביותר בשייקים של בריאות.

מה זה ספירולינה?

ספירולינה מיוצרת על ידי: 'כחוליות' (ציאנובקטריה), שהן סוג של אצות ים המייצרות אנרגיה באמצעות פוטוסינתזה. טכנית, האצות לא מייצרות את האצה הזאת, אבל בגלל שהכחוליות מייצרות את האנרגיה שלהן דרך אור השמש, יש להן הרבה מאותם החומרים המזינים (כולל כלורופיל) שאפשר למצוא בירקות עליים ירוקים כמו סלק עלים או קייל, רק בכמות הרבה יותר מרוכזת.

קחו בחשבון שלמרות שהאצה הזאת היא מזון על, אתם לא תקבלו ממנה את כל מה שאפשר לקבל מירקות טריים, כמו למשל סיבים תזונתיים.

איפה קונים ספירולינה?

היום אפשר לקנות ספירולינה כמעט בכל חנות טבע ומוכרים אותה גם בהרבה חנויות באינטרנט. עם זאת, אנחנו מאוד ממליצים לא לקנות את התוסף הזה בארץ, בגלל 2 סיבות עיקריות: מבחר מצומצם, ומחיר מוגזם.

המקום הכי משתלם לקנייה נכון לרגע זה, הוא אתר האינטרנט iHerb, שבו אפשר לקנות את התוסף לפעמים ב-50% פחות ממה שהוא נמכר בארץ, ויש בו מבחר עצום של חברות איכותיות, כמו אלו שדיברנו עליהן בסקירה.

איך אוכלים ספירולינה?

אם היא מגיע בכמוסה, אז פשוט בולעים אותה – לא מדע טילים. אבל אם היא מגיעה באבקה, הסיפור קצת שונה. אנשים רבים אוהבים לערבב את האבקה שלהם בתוך שייק חלבון או שייק בריאות.

אפשר אפילו להוסיף אותה לשיבולת שועל או דגני בוקר, אם אין לכם בעיה עם הטעם. מכיוון שהאבקה גרוסה מאוד חזק היא בדרך כלל מתערבבת בקלות, אבל אם תנסו לערבב אותה עם מים רגילים בלבד, כנראה שתצתרכו להתאמץ יותר, בגלל שטכנית היא לא מסיסה במים.

כמה חלבון יש בספירולינה?

יחסית למזון ירוק, ספירולינה עשירה בחלבון בצורה יוצאת דופן: ב-7 גרם של האצה, תוכלו למצוא 4 גרם של חלבון. מה שאומר, שהיא כמעט 60% חלבון. מאחר והמינון היומי המומלץ הוא 1-10 גרם ביום, לכמות החלבון של האצה לא תהיה השפעה משמעותית על כמות הצריכה היומית המומלצת של חלבון. עם זאת, זה בהחלט מצדיק הוספה שלה לתוך שייק חלבון.

למה זה מומלץ לצרוך ספירולינה?

האצה מכילה תערובת מרוכזת של נוגדי חמצון ורכיבים תזונתיים איכותיים, שהופכים אותה למקור מעולה של פיטונוטריאנטים. בנוסף, היא עוזרת להפחית את הסיכון של מחלות לב, כולל כולסטרול ולחץ דם, מה שהופך אותה לבריאה מאוד. היא גם מסייעת בהקלה על אלרגיות וייתכן שהיא גם מסוגלת לשפר אימוני סיבולת – מה שהופך אותה לתוסף תזונה מאוזן עם הרבה מאוד יתרונות לכל מטרה.

איך אפשר לשפר את הטעם של הספירולינה?

כן, זה אולי עקב האכילס של התוסף הזה: לא כולם מתחברים לטעם החמצמץ שלה. וכמעט כל מי שתשאלו אותו על הטעם, יגיד לכם: 'יש לה פשוט טעם של ירוק', וזאת הדרך הכי טובה לתאר את זה. אז כדי לשפר את הטעם, מומלץ לערבב אותה עם אבקת חלבון, או להוסיף אותה לשייק עם ממתיקים טבעיים כמו סטיביה, שיעזרו לווסת את הטעם הדומיננטי של האצה.

כמובן שיש גם אנשים שאוהבים את הטעם הזה, או שפשוט לא ממש אכפת להם. בכל מקרה, אם אתם פשוט לא מסוגלים לסבול את הטעם של האבקה, פשוט תקנו כמוסות לבליעה במקום וזהו.

ספירולינה: סיכום ומסקנות

בלונדינית צעירה מסתכלת למצלמה ומחייכת

כמעט כל יום אנחנו שומעים על: "מזונות על" חדשים ועל התרומה הענקית שלהם לבריאות, לביצועים ולחיי היום יום. אז בזמן שיש ברשימה הזאת הרבה מאוד מתמודדים שפשוט לא ראויים למעמד, האצה הזאת היא לחלוטין מזון על מכל בחינה אפשרית.

היא גם מאוד זולה יחסית לתוספים אחרים (בעיקר אם קונים במקומות הנכונים), ומאוד קל להוסיף אותה לכל סוג של תכנית תזונה.

היא מפוצצת בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, שעוזרים לה להוריד את הכולסטרול, למנוע נזק חמצוני, לשפר ביצועים ספורטיביים ועוד רשימה ארוכה של יתרונות מעולים.

משתמשים בספירולינה? חושבים שפספסנו משהו? יש לכם משהו להוסיף? ספרו לנו בתגובות שלמטה!

איתן לוי

איתן לוי הוא דמות פיקטיבית של המומחה הכי גדול בעולם לאורח חיים בריא, תוספי תזונה, ויטמינים, וכל מה שקשור לגוף חזק, בריא ואנרגטי.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close