בריאות הלב: מדריך מקיף על תוספי תזונה לחיזוק הלב

האם ויטמינים ותוספי תזונה באמת טובים ללב? בעוד שהתועלת הבריאותית של חלק מהתוספים מוטלת בספק ונמצאת בסימן שאלה גדול, במאמר הזה אנחנו נתמקד אך ורק בויטמינים ובתוספים שההשפעה החיובית שלהם על תפקוד הלב זכתה לגיבוי מדעי רחב.

מאושר בתקן GMP של משרד הבריאות לבדיקת מחיר
המידע אינו מהווה הנחיה רפואית או המלצה לטיפול. אנשים הנוטלים תרופות לפי מרשם, נשים בהריון, נשים מניקות וילדים יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש.

במקום שתבזבזו את מיטב כספכם על תוספים חסרי תועלת שלא יספקו את הסחורה, אתם הולכים להכיר את הויטמינים והתוספים הטובים ביותר ללב ולכלי הדם שהיעילות הגבוהה שלהם הוכחה באופן מדעי.

האם חייבים להשתמש בתוספים ללב?

תוספי תזונה ללב בתוך מסגרת קטנה

חיזוק הלב באמצעים טבעיים מתחיל בצריכת הרכיבים התזונתיים החיוניים הנדרשים לתפקוד תקין ויעיל של האיבר החשוב הזה. מידת הצורך בתוספים תלויה במגוון רחב של משתנים וגורמים שונים ובמטרות הבריאותיות שאתם מנסים להשיג.

האם תוספים יעניקו לכם חיי נצח? ממש לא. שום דבר לא יהפוך אתכם לבני אלמוות.

האם תוספים יכולים לשפר את איכות החיים שלכם? אכן כן. התוספים הנכונים והיעילים ביותר יכולים לתרום לכם המון.

האם אתם רוצים להרגיש במיטבכם? אז כדאי שתשקלו לקחת כמה תוספים שיעשו רק טוב ללב שלכם. למרבה הצער, רוב המחקרים המדעיים לא ממש מתמקדים בשאלה איך להרגיש טוב יותר, אבל אני בטוח שכל אחד מכם שובר את הראש איך להיות בריא ולהרגיש מצוין.

עוד שיקול חשוב בנוגע לנטילת תוספים ללב: עדיף להקדים תרופה למכה, להגן על הלב שלכם מבעיות ומחלות שונות ולמנוע אותן מראש. אם תשבו בחוסר מעש ולא תעשו כלום למען הלב שלכם עד שהוא יתחיל לזייף ולעשות לכם בעיות, יכול להיות שחלון הזמן למניעת מחלת הלב שעלולה לתקוף אתכם עבר ואיחרתם את המועד לעצור אותה מראש.

תסכימו איתי שהרבה יותר קל למנוע מחלת לב מראש מאשר לבלום אותה ולהחלים ממנה לאחר שהיא כבר התפתחה. הבעיה היא שזה כמעט בלתי אפשרי למדוד את היכולת ומידת ההצלחה במניעת מחלות במסגרת מחקרים מדעיים.

האם כדאי להשלים עם המצב ולחכות בסבלנות עד שיתרחש התקף לב?

גבר מחזיק את החזה בזמן של התקף לב

התקף לב זאת ממש לא גזירה משמיים שצריך להשלים איתה. אם לא תעשו כלום ופשוט תחכו עד שחס וחלילה יתרחש התקף לב, אתם תפספסו את ההזדמנות להגן על הלב שלכם ולמנוע ליקויים וכשלים בתפקוד שלו.

אם תהססו, תתעצלו ותבזבזו זמן יקר, אתם יכולים לפספס את הרכבת. זה ממש לא בשמיים לחזק את הלב שלכם ולמנוע בעיות ומחלות שונות במערכת הלב וכלי הדם בעזרת שינויים באורח החיים שלכם והימנעות מהרגלים מזיקים.

גם אם כבר סבלתם מבעיה בלב, זה ממש לא אומר שאתם צריכים להרים דגל לבן ולוותר על הבריאות שלכם. זה עדיין לא מאוחר לאמץ אורח חיים בריא יותר ולהתחיל לצרוך תוספי תזונה מועילים ובריאים ללב שיעזרו לכם להרגיש במיטבכם. תאמינו לי שהגוף שלכם יודה לכם מאוד על כך שאתם דואגים לו ושומרים עליו כמו שצריך.

המומחים מתריעים שמחלות לב מתפתחות בהדרגה ומתחילות בגיל צעיר. מדובר בתהליך איטי וממושך שהולך וצובר תאוצה בגלל עקה חמצונית, תזונה לקויה, צריכת מזון מעובד ותעשייתי, לחץ מתמשך, היעדר פעילות גופנית וכו’.

נקודת המפנה היא בדרך כלל התקף לב או שבץ.

הלב מתפקד בתור משאבה להזרמת דם לכל הגוף. כל שבריר שנייה, הלב מסתמך על רכיבים תזונתיים חיוניים שמאפשרים לו לבצע את עבודתו ביעילות ולהמשיך להזרים דם לכל חלקי הגוף.

החומרים הנדרשים לתפקוד תקין של הלב כוללים אשלגן, מגנזיום, סידן ואלקטרוליטים (מוליכים חשמליים) אחרים. ויטמינים מקבוצת B כמו תיאמין מספקים את האנרגיה הנדרשת לפעילותו של שריר הלב והוא אינו מסוגל לעשות את עבודתו בלעדיהם.

האם ידעתם שוויטמין D חיוני לוויסות האלקטרוליטים שנדרשים לתפקוד תקין ויעיל של שריר הלב? זה אומר שמחסור בויטמין D מגביר את הסיכון להפרעות בקצב הלב.

מה בנוגע למקורות מזון של ויטמינים חיוניים?

יד מחזיקה סלסלה קטנה בצבע סגול עם ירקות

אני שומע לעתים קרובות את הטענה הבאה: "אני יכול לספק לגוף שלי את כל מה שהוא צריך באמצעות התזונה היומיומית שלי".

סך הכל זה נשמע הגיוני ומתקבל על הדעת, למה לבזבז כסף על תוספי תזונה אם אפשר להשיג את כל המרכיבים החיוניים האלה באמצעות האוכל שאתם מכניסים לפה, אבל השאלה החשובה באמת היא האם אתם מקבלים כמות מספקת של הויטמינים והמינרלים האלה מהמזון שאתם אוכלים.

אם אתם מתקשים לענות על השאלה הזאת וחושבים חצי שעה מה לומר, כנראה שאינכם מקבלים את כל הרכיבים התזונתיים הנדרשים לגוף מהתפריט התזונתי היומיומי שלכם.

אתם בוודאי צריכים לשאוף לקבל כמה שיותר ויטמינים ומינרלים חיוניים מהתזונה השגרתית שלכם. האוכל שאתם צורכים צריך להיות המקור העיקרי והראשי לרכיבים התזונתיים החיוניים שנדרשים לגוף.

עם זאת, כדי להבטיח את התפקוד הבריא והיעיל ביותר של הלב שלכם, התזונה שלכם לא תמיד מספיקה. בעידן המודרני שמתאפיין בעודף מזון תעשייתי ומעובד, זה הופך ליותר ויותר קשה למצוא אוכל טבעי ובריא בעל ערך תזונתי גבוה.

נטילת תוספי תזונה למניעת בעיות ומחלות לב יכולה להועיל באופן משמעותי לבריאות כלי הדם שלכם ותגרום ללב שלכם להיות "צעיר" לאורך זמן.

תוספים איכותיים יכולים להגן על הלב שלכם ממחלות ולשמור על התפקוד התקין והמאוזן שלו לאורך זמן. קחו בחשבון שהגורם הבסיסי להתפתחות מחלות לב זה בדרך כלל תהליך דלקתי שנגרם על ידי הצטברות ושקיעת חומרים שומניים בדפנות העורקים.

מחסור ברכיבים תזונתיים חיוניים ונוגדי חמצון יכול להאיץ ולהחמיר תהליכים דלקתיים בגוף ולגרום לתפקוד לקוי של כלי הדם. כל עוד תבחרו בחוכמה את התוספים הנכונים והמתאימים עבורכם, הם יספקו לכם מנה מכובדת של רכיבים תזונתיים ונוגדי חמצון מועילים הנדרשים לתפקוד בריא של הלב וכלי הדם.

שימו לב: תקפידו לשלב בין נטילת תוספים מועילים לתזונה ואורח חיים בריאים, שכן מדובר בדרכים היעילות והטובות ביותר לשמור על לב בריא.

ויטמינים ותוספי תזונה ללב

ויטמינים שונים מונחים על שולחן בכפיות ליד צמחים

כשאתם קונים תוסף תזונה, אתם חייבים לקרוא היטב את התווית שלו. היא לא נועדה לקישוט בלבד, אלא מספקת מידע שימושי ומועיל שאסור לפספס. מותגים וסוגים מסוימים של תוספים יעשו עבודה פחות טובה ולא יתאימו לצרכים ולמטרות השימוש שלכם.

חלק מהתוספים יכולים להכיל חומרים מזיקים ומסוכנים שיפגעו בבריאות שלכם. לכן, במקום לגשש באפלה ולקפוץ על התוסף הראשון שנראה לכם סבבה, תקראו את התווית שלו כדי להבין עד כמה הוא בטוח ויעיל.

לפניכם רשימה של כמה תוספים שתומכים בבריאות הלב:

  • ויטמין D3
  • ויטמין K2
  • קואנזים Q10
  • מגנזיום
  • חומצות שומן מקבוצת אומגה 3
  • ויטמין C

ויטמינים מועילים אחרים כוללים בין השאר:

  • אבץ
  • קומפלקס ויטמין B
    • תיאמין (ויטמין B1)
    • ניאצין (ויטמין B3)
    • פולאט (ויטמין B9)
    •  ריבופלאבין (ויטמין B2)
    • ויטמינים אחרים מקבוצת B

צמחי מרפא וסוגי מזון שיכולים לשפר את בריאות הלב:

  • שום
  • רסברטרול
  • צמח העוזרר
  • פטריות מרפא
  • ברברין

ויטמין D3

למרות שויטמין D ידוע בעיקר בזכות ההשפעה החיובית שלו על בריאות העצם, לאחרונה התגלתה התועלת הרבה שלו לתפקוד תקין של הלב.

מדובר בויטמין מסיס בשומן שנמצא בכמה סוגי מזון בודדים כמו סלמון, דג חרב, טונה, שמן כבד של דג קוד, חלב מועשר או מיץ תפוזים וכו’. לכן, רוב האנשים מסתמכים על חשיפה לשמש כדי לספוג את רוב הכמות היומית המומלצת של ויטמין D.

עם זאת, אנשים שגרים באזורי אקלים מסוים עם חורף קר ומעט שמש או כאלה שאינם יוצאים החוצה לעתים קרובות, עלולים לפתח מחסור בויטמין D. במקרים כאלה, יש לקחת תוסף של ויטמין D במינון יומי מינימלי של 600 יחידות בינלאומיות (IU).

כדי לאבחן חוסר בויטמין D, תצטרכו לבקש מהרופא שלכם הפניה לבדיקת דם מיוחדת.

כיצד הוא מועיל ללב

בהקשר של בריאות הלב, המחקר המדעי בנוגע לתועלת ולהשפעה החיובית של ויטמין D עדיין נמצא בחיתוליו. למרות זאת, מעט המחקרים שהוקדשו לנושא גילו קשר אפשרי בין סיכון גבוה למחלות לב לרמות נמוכות של ויטמין D.

כמובן שיש צורך בניסויים קליניים גדולים ומעמיקים יותר שיאמתו את הממצאים של מחקרי התצפית הראשוניים האלה וישפכו אור על יחסי הגומלין בין מחסור בויטמין D לתפקוד הלב. בזמן שאנחנו מחכים לראיות מדעיות מוצקות יותר, ייתכן שכדאי להתייעץ עם הרופא שלכם בנוגע לשימוש בתוסף ויטמין D אם אתם סובלים ממחסור בויטמין החיוני הזה.

המינון המומלץ של ויטמין D3

במחקרים מדעיים שבדקו את השפעת הויטמין נעשה שימוש במינון יומי שנע בין 2000 IU ל-10,000 IU.

זה יכול להיראות כמו כמות ענקית, אבל תוכלו לקבל אותה בקלות אם תשהו בחוץ ביום שמשי. תתייעצו עם הרופא המטפל שלכם לפני שתחליטו לקחת מינון גבוה יותר.

ויטמין K2

תוסף ללב צריך להכיל גם ויטמין D3 וגם ויטמין K2.

מדוע?

שני הויטמינים האלה מאחדים כוחות ומשתפים פעולה כדי לחזק ולשפר את בריאות הלב שלכם. ומה שעוד יותר חשוב: אנשים רבים נוטים לפתח מחסור בשני הויטמינים החשובים האלה אם הם אינם צורכים תוספים שמכילים אותם.

ויטמין K2 מפחית את הסיכון להסתיידות דפנות העורקים. מדובר בחדשות טובות לבריאות הלב שלכם בגלל שהסתיידות העורקים מגבירה את הרובד השומני שמצטבר בתוכם ומובילה להיצרות של העורקים.

התופעה הזאת שנקראת: "טרשת עורקים" מגבירה את הסיכון להתקף לב, שבץ ומחלות לב נוספות. מחקר קליני כפול סמיות שכלל השוואה לקבוצת ביקורת שנמשך 3 שנים בדק את ההשפעה של צריכת תוסף ויטמין K2 במינון יומי של 180 מק"ג.

מינון זה של ויטמין K2 הצליח להפחית את קשיחות וקשיות העורקים. ויש לכך חשיבות עצומה- כדי לתפקד בצורה חלקה ויעילה כלי הדם צריכים לשמור על הגמישות והתנועתיות שלהם.

יש עוד סיבה לכך שכל תוסף ללב צריך להכיל את הויטמין K2:

תרופות ממשפחת הסטטינים המיועדות להפחתת רמת הכולסטרול מורידות את ריכוז הויטמין החיוני הזה ופוגעות ביכולת של הגוף לספוג ולעבד אותו. אם אתם נוטלים תרופה להורדת רמות הכולסטרול בגוף, חשוב מאוד שתשימו לב לנקודה החשובה הזאת.

יכול להיות שהעובדה הזאת יכולה להסביר, לפחות באופן חלקי, מדוע מטופלים שלוקחים תרופות להורדת כולסטרול עדיין סובלים מהצטברות רובד שומני ומהסתיידות בדפנות העורקים.

המינון המומלץ של ויטמין K2

מחקרים קליניים עשו שימוש במינון הבא:

  • 45 מק"ג ביום לילדים
  • 180 מק"ג ביום למבוגרים

תוודאו עם הרופא שלכם שאינכם נוטלים תרופות מדללות דם לפני תחילת השימוש בתוסף ויטמין K2. למעט המקרה הזה, ויטמין K2 בטוח לגמרי לשימוש ולא נצפו כל תופעות לוואי או רעילות שמתקשרות אליו.

ויטמינים מקבוצת B

ויטמינים מקומפלקס B משחקים תפקיד חשוב בתפקוד התקין והיעיל של הלב בגלל היכולת שלהם להעניק את האנרגיה הנדרשת לפעילות שריר הלב. ההשפעה החיובית של תוספים שמכילים ויטמינים שונים מקומפלקס B על בריאות הלב הוכחה באופן מדעי. לפניכם סיכום המסקנות והממצאים המדעיים שהצטברו עד עכשיו על התרומה של קומפלקס ויטמיני B לתפקוד יעיל של הלב.

תיאמין

מחסור בתיאמין (ויטמין B1) נחשב לנדיר. אבל, חשוב שתשימו לב לעובדה הבאה: תרופות רבות לטיפול בבעיות ובמחלות לב, כולל משתני לולאה, מדללות את ריכוז התיאמין בגוף ועלולות להחמיר בעיות לב מסוימות כמו אי ספיקת לב.

סקירה מחקרית של תוספי תיאמין הגיעה למסקנות שתיאמין יכול לשפר כמה תפקודים והיבטים שונים בפעילות הלב, כולל מקטע הפליטה של חדרי הלב.

אלכוהול ידוע לשמצה ביכולת שלו להפחית באופן משמעותי את רמות התיאמין בגוף. צריכת יתר של אלכוהול יכולה להוביל לרמות נמוכות של תיאמין, מה שישפיע בצורה שלילית על תפקוד הלב.

אם אתם נמצאים בדיאטת כסאח קיצונית או סובלים מתת משקל, ייתכן שתפתחו מחסור בתיאמין.

המינון המומלץ של תיאמין

עדיין לא נמצאה אף ראיה מדעית לרעילות של תיאמין, ככה שמדובר בתוסף בטוח מאוד לשימוש. תוכלו לצרוך תיאמין במינון יומי של 300 מ"ג מבלי לחשוש מהשלכות שליליות.

ריבופלאבין (ויטמין B2)

רכיב תזונתי נוסף שיכול לשפר את בריאות הלב נקרא ריבופלאבין. הוא פועל בגוף באופן דומה לתיאמין, ומחסור בויטמין הזה די נפוץ בקרב ילדים שסובלים מאי ספיקת לב עם גודש. זה נכון גם למבוגרים עם אי ספיקת לב.

בדומה לויטמין B1, ויטמין B2 נשטף מהגוף בעקבות צריכת תרופות שכיחות כמו משתנים, שתיית אלכוהול ותזונה לקויה.

המינון המומלץ של ריבופלאבין

ויטמין B2 או ריבופלאבין נלקח לעיתים קרובות יחד עם ויטמינים אחרים מקבוצת B. כמו תיאמין, מדובר ברכיב תזונתי בטוח מאוד ללא תופעות לוואי ידועות. מינון מירבי של 75 מ"ג נחשב לבטוח לשימוש.

ניאצין (ויטמין B3)

מדובר בכוכב עולה בעולם התזונה הנכונה והבריאה. התועלת הבריאותית של המרכיב התזונתי הזה נכנסה לאור הזרקורים לאחרונה. מחקרים עדכניים הראו שניאצין, בדגש על NAD, עוזר להאט ולעכב את הזדקנות הגוף. סקירה מדעית של 7 ניסויים שונים הגיעה למסקנה שהשימוש בתוספי ניאצין מפחית את הסיכון לבעיות לב. בין השאר, מדובר במחלות הלב הבאות:

  • פגיעה בעורקים הכליליים
  • אוטם שריר הלב
  • שבץ
  • אירוע איסכמי חולף (TIA)

בדומה לתיאמין וריבופלאבין, ניאצין מספק את האנרגיה הנדרשת לפעילות שריר הלב. מחקרים פרה-קליניים הראו שניאצין מפחית את הסיכון לבעיות לב במודל של כשל לבבי אצל עכברים.

תוספי ניאצין

קיימים 5 סוגי ניאצין שזמינים בתור תוספים:

  • חומצה ניקוטינית
  • ניאצינאמיד
  • אינוזיטול הקסניקוטינאט
  • NAD
  • ניקוטינאמיד ריבוזיד

ניקוטינאמיד ריבוזיד ו- NAD (צורה של ניאצין) בטוחים לבני אדם גם במינון גבוה. כמה מחקרים הראו שצריכת חומצה ניקוטינית במינון גבוה של גרם אחד שלוש פעמים ביום בתכשיר עם שחרור מיידי עשויה להועיל למטופלים שסובלים מסכיזופרניה.

תוספי ניאצין המתאפיינים בשחרור איטי או מושהה עלולים לגרום לנזק לכבד בכמויות גדולות ולכן יש להימנע מצריכת מינון גבוה של תכשירים מהסוג הזה.

קחו בחשבון שניאצין עלול לגרום לסומק בעור. זה עלול לגרום לאי נוחות, אבל לא מדובר בסכנה בריאותית ממשית. תופעת הלוואי הזאת בדרך כללת מתפוגגת וחולפת מעצמה לאחר שנוטלים את הניאצין במשך 3 ימים רצופים ויותר.

אל תקחו ניאצין במינון גבוה ללא פיקוח ומעקב של רופא.

פולאט (ויטמין B9)

לאחר ויטמין B12, מחסור בפולאט הוא הנפוץ ביותר מבין כל הויטמינים בקומפלקס B. פולאט משפר את תפקוד העורקים והשכבה הפנימית של כלי הדם (אנדותלית) בזכות ההשפעה נוגדת החמצון שלו בכלי הדם.

בנוסף, פולאט מגביר את פעילותו של החנקן החמצני בדם ומפחית את הריכוז של החומר מעורר הדלקות הומוציסטאין בדם. מחקר מטא-אנליזה (ניתוח על) גילה שצריכת תוסף פולאט מפחיתה את הסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם ולשבץ מוחי.

רוב המומחים בתחום ממליצים לבחור בתוסף מתיל פולאט על פני חומצה פולית בגלל שהוא נספג בגוף בצורה טובה ויעילה יותר, אינו נוטה להסוות ולטשטש מחסור בויטמין B12 ועדיף על חומצה פולית עבור אנשים בעלי פולימורפיזם בגן MTHFR.

המינון המומלץ של פולאט

כדי לתמוך בבריאות הלב, יש לצרוך מ"ג אחד של מתילפולאט ביום. חלק מהאנשים עדיין ממשיכים להשתמש בחומצה פולית, אבל פולאט (הנגזרת הטבעית של חומצה פולית) נחשב ליעיל ולבטוח יותר לשימוש.

קואנזים Q10

נוגד חמצון יעיל נוסף לשיפור בריאות הלב הוא קואנזים Q10 או CoQ10.

המרכיב הזה מיוצר באופן טבעי בגוף, אבל אצל חלק מהאנשים נוצר מחסור במרכיב החיוני הזה שגורם לפגיעה בתפקוד התקין והמאוזן של הגוף. רמות ה- CoQ10 בגוף יורדות עם הגיל.

בנוסף, אנשים הסובלים ממחלות לב שונות נוטים לפתח מחסור בבקואנזים Q10. לכן, אנשים בעלי סיכון מוגבר לרמות נמוכות של המרכיב הזה יכולים להרוויח מצריכת תוסף תזונה שמכיל CoQ10.

כיצד הוא מועיל ללב

כמה מחקרים מדעיים הראו שקואנזים CoQ10 יעיל במניעת מחלות לב בקרב אנשים בגיל הזהב. במחקר השתתפה קבוצת נסיינים בגיל השלישי שקיבלו באופן יומיומי תוסף שמכיל CoQ10 וסלניום במשך ארבע שנים.

ממצאי המחקר הראו שצריכת התוסף לא רק הצליחה להגן על הנסיינים ממחלות לב שונות במהלך תקופת המחקר שנמשך 4 שנים, אלא שההשפעה החיובית שלו נמשכה גם במשך שנה לאחר סיומו.

מעבר לכך, מחקר עדכני שנערך לאחרונה גילה שצריכת CoQ10 מסייעת בהפחתת רמות הליפידים. סקירה מדעית מקיפה של 8 ניסויים קליניים שונים הגיעה למסקנה שתוסף CoQ10 עשוי להיות יעיל בהורדת רמות הכולסטרול.

בגלל שרמות גבוהות של כולסטרול זה אחד מגורמי הסיכון העיקריים למחלת לב כלילית, הממצאים האלה מצביעים בבירור על התועלת של תוסף CoQ10 במניעת מחלות לב.

המינוך המומלץ של קואנזים Q10

לשיפור בריאות הלב, רוב המחקרים המדעיים התבססו על מינון יומי של 100-400 מ"ג.

מגנזיום

מגנזיום זה מינרל חיוני שנמצא בתאים ובעצמות בגוף ולוקח חלק חשוב בייצור האנרגיה בגוף, בהעברת מסרים עצביים, בהתכווצות שרירים ובשמירה על קצב לב יציב ותקין. לכן, זה בכלל לא צריך להפתיע אתכם שמגנזיום משחק תפקיד מכריע בתפקוד יעיל ובריא של הלב.

כיצד הוא מועיל ללב

רוב המבוגרים צריכים לצרוך 310-420 מ"ג מגנזיום ביום באמצעות אכילת מזונות כמו שקדים, בוטנים, אגוזי קשיו וקטניות כמו פולי סויה ושעועית שחורה. עם זאת, אנשים שאינם צורכים כמות מספקת של סוגי המזון האלה עלולים לסבול מבעיות בריאותיות הקשורות למחסור במגנזיום כמו מחלות בעצמות ובלב.

למעשה, מחקר מצא שאנשים עם רמות גבוהות יחסית של מגנזים בגוף בעלי סיכון קטן יותר לסבול ממחלות לב. בנוסף, ריכוז גבוה של מגנזיום מתקשר לסיכון מופחת לגורמי סיכון נפוצים למחלות לב כמו תסמונת מטבולית, סוכרת והיפרליפידמיה (עודף שומנים בדם).

כשלוקחים בחשבון את היתרונות הבריאותיים האלה של מגנזיום, ייתכן שאנשים בעלי סיכון מוגבר למחלות לב צריכים לשקול בכובד ראש להתחיל להשתמש בתוספי מגנזיום, לאחר התייעצות עם הרופא המטפל שלהם כמובן.

המינון המומלץ של מגנזיום

מומלץ להתחיל עם מינון נמוך יותר כמו 100-200 מ"ג ביום ואז להעלות אותו במידת הצורך.

תופעות לוואי: מינון יתר של מגנזיום בעל השפעה משלשלת.

חומצות שומן אומגה 3

תזונה בריאה ונכונה ללב מתמקדת בצריכת שומנים בריאים כמו חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 שמצויות באגוזים, זרעים, אבוקדו ודג שומני כמו סלמון.

כיצד הן מועילות ללב

צריכת תוסף שמכיל חומצת שומן אומגה 3 הוכחה כמועילה במיוחד לשמירה על בריאות הלב. כמה מחקרים מדעיים הראו שחומצות שומן אומגה 3 משפרות את התפקוד של השכבות הפנימיות של כלי הדם ומגבירות את הפרשת החנקן החמצני בדם, מה שמסייע להתרחבות תקינה של כלי הדם ומונע תהליכים דלקתיים שעלולים לפגוע בהם.

הראיות המשכנעות והטובות ביותר בנוגע לתועלת של תוספי אומגה 3 לבריאות הלב התקבלו במסגרת מחקר מדעי שמצא קשר ישיר בין צריכת חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 למניעת מוות כתוצאה ממחלות לב.

למרות שיש צורך במחקרים מדעיים נוספים שיאמתו ויאשרו באופן סופי את הממצאים האלה, זה בטוח לא יזיק לקחת תוסף אומגה 3 כדי לשפר את בריאות הלב שלכם. וזה עוד לפני שדיברנו על המחקרים המדעיים שמראים שחומצות שומן רב בלתי רוויות יעילות בהפחתת הסיכון לסוכרת- שידועה בתור גורם סיכון מוביל למחלות לב.

מומלץ לצרוך תוסף אומגה 3 שמכיל מקור איכותי לחומצה איקוסאפנטאנואית (EPA)וחומצה דוקוסאהקאנואית (DHA)- 2 סוגים של חומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת.

אבץ

אנשים שנוהגים לצרוך כמות גבוהה של אבץ בעלי סיכון נמוך יותר להתפתחות מחלות במערכת הלב וכלי הדם. זה נכון במיוחד עבור אנשים עם סוכרת. רמות נמוכות של אבץ מבשרות על סיכון מוגבר להתפתחות מחלת לב כלילית.

רוב האנשים בכלל אינם מודעים לכך שהתועלת הבריאותית של האבץ ממש לא מסתכמת בחיזוק מערכת החיסון. הוא מתפקד בתור נוגד חמצון בגוף וממלא תפקיד חשוב בייצור וחילוף החומרים של אינסולין בגוף. אבץ יעיל במניעת מחלות אוטואימוניות שמקפיצות את הסיכון למחלות לב.

בנוסף, אבץ מפחית את הנזק שנגרם למולקולות ה-DNA בגוף.

אי אפשר לקבוע באופן חד משמעי שצריכת תוסף אבץ מפחיתה את הסיכון להתקף לב, אבל אין ספק שהוא יועיל לבריאות כלי הדם ומערכת החיסון שלכם.

המינון המומלץ של אבץ

אבץ נספג בגוף בצורה טובה ויעילה יותר כאשר צורכים אותו יחד עם הארוחה, במיוחד עם חלבון.

אנשים רבים יכולים להפיק תועלת מצריכת תוסף אבץ, אבל כדי למקסם את ההשפעה החיובית שלו, חשוב לצרוך אותו בצורה מאוזנת יחד עם מינרלים ומרכיבים תזונתיים חיוניים אחרים. חשוב להקפיד על מינון מתון כדי למנוע מחסור בנחושת.

מנת ההגשה הסטנדרטית של תוסף אבץ עומדת על 10-20 מ"ג ביום.

צמחי מרפא לשיפור בריאות הלב

צמחי מרפא יכולים להיות תוספת מעולה לאורח החיים הבריא שלכם. אני אוהב לחשוב על צמחי ופטריות מרפא בתור כלים לכוונון חכם של הגוף שלנו.

הם עוזרים לתקן כל חוסר איזון שמתרחש בגוף, למלא חוסרים ולסגור פינות. צמחי המרפא שאני הולך להמליץ עליהם בטוחים לשימוש בדרך כלל, אבל אתם צריכים להתייעץ עם הרופא שלכם לפני שתשלבו אותם בתפריט התזונתי שלכם.

צמחי מרפא עוזרים לשמור על האיזון האופטימלי בגוף. הבחירות הטובות והיעילות ביותר לשיפור תפקוד הלב כוללות בין השאר:

  • פירות צמח העוזרר – מגבירים את זרימת הדם ללב ומסייעים למטופלים שסובלים מאי ספיקת לב
  • שום – מפחית לחץ דם
  • ברברין – מפחית את רמות הכולסטרול, הסוכר ולחץ הדם
  • טולסי– תומך בירידה במשקל, מווסת את רמות הגלוקוז, מפחית תהליכים דלקתיים ומקל על תסמיני אסטמה
  • כורכום – נלחם בדלקות בגוף
  • פטריות מרפא – תומכות בבריאות הלב באמצעות חיזוק מערכת החיסון והפחתת רמות הכולסטרול
  • רסברטרול – מאט תהליכי הזדקנות, עשוי להוריד את רמות הגלוקוז בדם, מפחית לחץ דם ותומך בתפקוד תקין ויעיל של העורקים, מפחית את נוקשות העורקים ועוד.

תוספים ללב עבור ילדים

גם ילדים ובני נוער יכולים להפיק תועלת רבה מצריכת תוספים ללב. הם יעזרו למנוע בעיות ומחלות לב וישפיעו באופן חיובי על תפקוד הלב בטווח הארוך.

הסיכונים של שימוש בתוספים ללב

התוספים שהזכרנו בדרך כלל בטוחים לשימוש. זה נכון עבור אנשים בריאים, אבל חלק מהתוספים עלולים להגיב בצורה שלילית עם תרופות אחרות כמו מדללי דם. תמיד תתייעצו עם הרופא המטפל או התזונאי שלכם לפני שאתם צורכים תוסף תזונה מסוים.

תוספים לחיזוק הלב: סיכום ושורה תחתונה

גבר קופץ משמחה על רקע כחול כהה

תפקוד יעיל ומאוזן של הלב משחק תפקיד מכריע בבריאות הכללית שלכם, לכן חשוב לוודא שאתם צורכים כמות נאותה ומספקת של כל הרכיבים התזונתיים הנדרשים לבריאות הלב שלכם.

צריכת תוספי תזונה ללב ישפרו את החוזק והחוסן של הגוף והלב שלכם. התוספים שהופיעו במאמר הזה יעזרו לכם לטפל בסיבות העיקריות למחלות לב. חלק מהתוספים ישלימו את חוסרי הויטמינים השכיחים ביותר כיום. אל תשכחו שתזונה נכונה ובריאה הכרחית לתפקוד בריא ויעיל של הלב שלכם. אז תיקחו את המאמר הזה ללב והרווח יהיה כולו שלכם.

ד"ר מארק ליטווק
ד"ר מארק ליטווק

ד"ר מארק ליטווק הוא רופא בכיר בישראל, עם למעלה מ-35 שנות ניסיון ברפואה קונבנציונלית ואלטרנטיבית. ומכהן בתור נשיא איגוד הרופאים המטפלים בשיטת פרופסור רביצ'י. בין היתר, ד"ר ליטווק הוא בעל ידע עשיר והבנה מעמיקה בתחום תוספי התזונה, והוא עומד מאחורי המצאה ופיתוח של מכשירים טיפוליים רבים.

דברו איתנו בתגובות

השאירו תגובה

ויטה פלוס
Logo